Tuli tässä kerättyä taas vuosi lisää ikää, ja tein itseni kunniaksi sangen kypsän, juuri tätä 28 ikävuotta kuvaavan kakun.

Kakku sai nimekseen "Possu Vatukossa".

Marsipaanit meni kiireessä miten sattuu, mutta possu ilme ehkä korvaa kaiken. Possua ehkä hieman pelottaa:

Kakku on suklaakakkua, tottakai, en ole vaaleiden kakkujen ystävä. Munattomana tottakai, ohjeen voi bongata täältä: nauristanaamaan.vuodatus.net/blog/2036316/munaton-kakkupohja-ja-siita-tullut-mansikkakakku-/

Nesteenä käytin soijamaidon sijaan soijakermaa. Kakun kostutin Juissin lime-sitruunamehujuomalla. Täytteeksi halusin jotain keväistä ja raikasta, ja päätin yrittää jonkunlaista limejuustokakkuimitaatiota. Lopputulos oli juuri mitä pitikin, eli tässä ohjetta jakoon:

vajaa 200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl kuohukermaa

2 limeä; yhden mehu, vähän raastettua kuorta; yksi kuorittuna ja paloiteltuna

1 dl hyytelösokeri Multia

1 tl vaniljasokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi, vatkaa sekaan juusto, sekä kaikki muutkin ainekset. Levitä kostutetun kakun väliin. Ohjeesta riittää täytettä yhteen väliin. Anna kakun hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. Itse käytän apuna irtopohjavuokaa, että kakku hyytyy kauniisti.

Oli kovin onnistunut kakku, vaikka vähän jännitti miten tuon täytteen kanssa käy, aiemmin kun en ole tuollaista tehnyt. Seuraavaksi harjoittelen ilmeisesti marsipaanin laittamista kiireessä...