Rakastan uunitonta juustokakkua. En edes muista tosin milloin olen semmoista viimeksi syönyt, koska aina ne sisältävät liivatetta. MUTTA ei enää! Tein huolellisesti taustatyötä, ja selailin nettiä ja totesin, kuinka monet ovat yrittäneet hyydytellä juustokakkua hyytelösokeri Multilla, mutta lopputulos on sangen usein lässähtänyt. Sitten keksin, että kappas vain, vaniljakastikejauhe auttaa takuulla tähän ongelmaan! Vaniljaan sopii ehdottoman hyvin vadelma, joten sen valitsin toiseksi mauksi. Joten kyökin puolelle ja testaamaan...

Pohja:

10 kpl Digestivekeksejä

75 g voita

Täyte:

200 g tuorejuustoa

2 dl kermaa

1 pussi Ekströmin Fresta vaniljakastikejauhetta

1 dl hyytelösokeri Multia

200 g vadelmia

Murskaa keksit (itse runnoin ne puisella puurokauhalla hienoksi), ja sekoita murustukseen sulatettu voi. Ota irtopohjavuoka, ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Painele keksipohja vuokaan, ja siirrä jääkaappiin odottelemaan.

Muropohja valmiina jääkaappiin!

Tee täyte. Vatkaa desi kermaa vaahdoksi, lisää siihen sitten tuorejuusto, vadelmat ja vaniljakastikejauhe. Kiehauta desi kermaa, ja sekoita siihen hyytelösokeri Multi, ja keittele sen aikaa että Multi sulaa (eli noin puoli minuuttia). Kaada tuorejuustoseoksen sekaan ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Ota pohja jääkaapista, ja levittele täyte pohjalle. Peite tuorekelmulla, ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Menossa hyytymään...

Rakenteeltaan tästä juustokakusta tuli todella hyvää, ei minkäänlaista merkkiä siitä, että se olisi lähtenyt lässähtämään, vaikka oli tarjolla huoneenlämmössä pidemmän aikaa. Täytekerros toki oli vähän ohut, mutta jos tekisi tämän pienempään vuokaan niin että täyte olisi paksumpi (tai isompana annoksena sen täytteen), niin olen varma, että edelleenkin tuotos pysyisi kasassa, sen verran jämäkkää tämä oli.

Ainiin, se valmis kakku, siitä tulikin vähän ruma, kun ajattelin pursotella siihen valmiilla koristelugeelillä sydämen, mutta se epäonnistui, joten jouduin vain levittelmään sitten geelin siihen päälle, ja kaadoin hävitystä peitelläkseni mustikoita päälle. No, mustikat ovat hyviä, ja ne sopivat erinomaisesti tähän, joten ehkä mitään suunnatonta katastrofia ei sitten tapahtunutkaan (vaikka näyttäähän to koristelugeeli vähän omituiselta...) :)