Pidimme pienimuotoisen tyttöjenillan, kun rakas aviomieheni on keikkareissulla. Mikä erinomainen tilaisuus nauttia hyvästä seurasta, pienestä naposteltavasta ja ehkä hieman viiniä siihen oheen. Tein tarjolle feta-paprikapiirakkaa, ruisnappeja ja dippivihanneksia. Kokeilin itselleni aivan uutta piirakkapohjaa, jossa on vähemmän rasvaa kuin normaalisti käyttämässäni. Pohja olikin rakenteeltaan todella hyvä, eli tulen varmasti jatkossakin tekemään tällä pohjalla!

Piirakkapohjaan tulee:

n. 4 dl jauhoja, käytin sämpyläjauhoseosta

1 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

1 dl vettä

1 dl öljyä 

Sekoita pohjan ainekset keskenään sekaisin. Vaivaa taikinaa käsin, ja lisää jauhoja sen verran, että saat aikaiseksi kiinteän taikinan, joka on helppo painella piirasvuokaan. Voitele vuoka tietenkin ensin. Esipaista pohjaa 225 asteessa vajaa 10 minuuttia, valmistele sillä aikaa täyte.

Täytteeseen tulee:

1-2 paprikaa

n. 150 g fetaa

1 valkosipulinkynsi

n. 120 g juustoraastetta

1 prk (2,5 dl) soijakermaa

vihreitä oliiveja

suolaa, pippuria, kuivattua basilikaa ja paprikajauhetta

Suikaloi paprika, kuutioi feta ja silppua valkosipuli. Kaada soijakerma astiaan, ja sekoita mausteet mukaan. Laita esipaistetulla piirakkapohjalle paprika, feta, valkosipuli, oliiveja ja juustoraaste, ja kaada päälle maustettu soijakerma tasaisesti joka puolelle. Paista 225 noin 20 minuuttia.

Tämä piirakka on kyllä niin mehevä ja herkullinen, mutta taas sitä perinteistä fetaa ja paprikaa, mitä laitan piirakkaan aina, mutta kun se yhdistelmä toimii. Seuraavalla kerralla lupaan kehittää jotain aivan muuta.

Kuvathan ovat sitten kännykkäkameraotoksia, kun miehellä on kamera mukana reissussa, joten kuvanlaatu ei ole nyt sitä parasta mahdollista.

Ruisnapit ovat erinomaista tarjottavaa illanistujaisiin, ja niiden tekeminen on hauskaa puuhaa. Kannattaa kokeilla, nämä käyttämäni päällysteet toimivat ainakin hyvin!

32 Väinämöisen Palttoonnappeja

rasiallinen maustamatonta tuorejuustoa

1 paprika

rucolaa

päälle mustapippuria

Suikaloi paprika, ja silppua rucola pieneksi silpuksi. Voitele ruisnapit tuorejuustolla, ja laita päälle paprikasuikaleita ja rucolasilppua. Rouhaise päälle mustapippuria, ja siinä se on! Anna tekeytyä muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua.

Vaihtoehtoisesti voit notkistaa tuorejuustoa hieman creme fraichella, ja sekoittaa paprikan ja rucolan sinne sekaan, ja levittää ruisnapeille.

Dippivihanneksiksi valikoitui tällä kertaa porkkanaa, naurista ja kurkkua. Vähän rucolaa koristeeksi. Nam.

Kiitos vieraille, mulla oli kivaa, toivottavasti teilläkin!!! :)