Tässä tulee sekalaista sillisalaattia! Tässä nyt on joitakin ruokia mitä olemme nautiskelleet aikavälillä X----Y täällä meidän residenssissämme. Mukana pikainen selostus toki mitä ruoka on, jos jonkun makuhermot alkava syyhyämään...

Alkupaloiksi:

SIITAKE-TOFU-PELMENIT

 Täältä löytyy pelmenien ohje eri täytteellä: http://nauristanaamaan.vuodatus.net/blog/2444003

Näissä on tosiaan täytteenä parisataa grammaa siitakesieniä ja noin 100 grammaa tofua. 

Täytteeseen pilkotaan yksi pieni sipuli, joka kuullotetaan pannulla, raastetaan sekaan 1 valkosipulinkynsi, lisätään hienonnetut siitakesienet, sekä haarukalla murskattu tofu (käytin Alpron maustamatonta tofua). Mausteita voi lisätä maun mukaan, suolaa, pippuria, paprikajauhetta ym. Muuten valmistuksessa noudatetaan sitten tuota aikaisempaa pelmeni-ohjetta.

Seuraavaksi:

KURKISTUS SAAG PANEERIIN

Meillä oli töissä teemalauantai Intia-teemalla, ja tein sinne ison satsin Saag Paneeria. 

Ohjeen tähän ihanaiseen ruokaan löydät täältä: http://nauristanaamaan.vuodatus.net/blog/2396657/intiaan-mennaan-eli-annan-synttarit/

 

Ja viimeisenä mutta ei vähäisempänä:

PITALEIVÄT

Kuvasta ei luonnollisestikaan saa mitään selvää, koska kastiketta olen laittanut väliin tarpeeksi...

Mutta kastikkeen lisäksi sisältä löytyy luottokaverit, kaura-porkkanapihvit (ohje: http://nauristanaamaan.vuodatus.net/blog/2192530/kaura-porkkanapihvit/ ), juustoa, tomaattia, pikkukurkkuja, salaattia.

Pitaleivät tehdään itse, tässä helppo ja nopea ohje:

1 pss kuivahiivaa

3 dl vettä

1 tl suolaa

2 tl sokeria

6-7 dl jauhoja (itse laitoin puolet grahamia ja puolet perusvehnää)

3 rkl öljyä

Sekoita kuivahiivaa osaan jauhoja. Lämmitä vesi 42 asteiseksi, ja lisää suola ja sokeri. Lisää jauhot parissa erässä, alusta samalla voimakkaasti. Kun taikina on kimmoisaa, lisää öljy. Anna kohota noin puoli tuntia.

Jaa taikina kuuteen osaan ja leivo litteiksi leipäsiksi. Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia. Täytä ja nauti.