Viime perjantai oli pizzaperjantai...

POHJA:

Pizzapohjassahan ei mitään erikoista ole:

2 dl reilusti kädenlämpöistä vettä

2 tl kuivahiivaa

1/4 tl suolaa

noin 4 desiä jauhoja (tai niin paljon kuin taikinaan menee niin että käsituntuma on hyvä, en nimittäin mitannut)

loraus öljyä

Vaivataan taikinaksi ja annetaan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kohonneen pohjan kaulitsin mahdollisimman ohueksi, koska niinhän se pohja on parasta. Pyöreä muoto jäi haaveeksi, kun pellille nostettaessa pohjat menivät hieman rikki...

Täytteeksi laitettiin mausteista soijarouhetta, jota paisteltiin pannulla hetki silputun sipulin ja valkosipulin kanssa:

Tässä näkyy miehen kädet silppuamassa tomaattia:

Muita täytteitä oli oliivi, pepperoni, ananas, reilusti juustoa. Unohdinko jonkun? EN TIÄ! No ainakin tomaattipyreetä oli kaiken alla.

Uuniin menossa:

Paistetaan vähintään 250 asteessa semmoinen 10 minuuttia. Jos teet kovinkin paksun pohjan, niin sitten kannattanee paistaa vähän kauemmin.

Uunista tulossa:

Vielä jälkihuomautuksena: tomaattisiivut kannattaa leikata niin ohueksi kuin mahdollista. Ylimääräiset mehut tirskuu leikkuulaudalle, eivätkä sitten kastele koko pizzaa. Se on nihkeetä, jos pizza on semmoinen märkä lätty jonkun tomaatin takia.