Työpaikan pikkujouluihin tein juustokakun, ilman liivatetta jälleen, luonnollisestikin. Tämä kakku sopii hyvin tarjottavaksi jouluna. Raikas sitruunatäyte ja mausteinen piparipohja ovat yhdessä suorastaan lyömätön pari!

Kuvaa valitettavasti tästä tuotoksesta en muistanut ottaa, mutta reseptiä kaipailtiin niin kovasti, että tässä tulee, muutettuna noin 24 sentin irtopohjavuokaa sopivaksi.

Pohja:

n. 130 grammaa pipareita

n. 100 grammaa sulatettua voita

Täyte:

300 g maustamatonta tuorejuustoa

3 dl kuohukermaa

1½ dl hyytelösokeri Multia

1½ pussia Ekströms Fresta vaniljakastikejauhetta

2 limeä

1/4 sitruuna

Murustele piparit hienoiksi, ja sekoita muruihin sulatettu voi. Ota irtopohjavuoka, ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Painele keksimuruvoiseos tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle, ja laita jääkaappiin odottamaan.

Vatkaa vajaa 2 dl kermasta jämäkäksi vaahdoksi, ja lisää tuorejuusto. Vatkaa tasaiseksi. Purista limeistä ja sitruunasta mehut erilliseen astiaan, sekaan voi raastaa myös hieman pestyä limen kuorta (vajaa ruokalusikallinen kuorta riittää paremmin kuin hyvin). Laita loppu kerma kattilaan, ja kuumenna. Lisää hyytelösokeri Multi, ja keittele miedolla lämmöllä niin kauan, että sokeri sulaa (älä päästä kiehumaan). Ota vatkain kauniiseen käteen, ja vatkaa kermavaahtoseokseen vaniljakastikejauhe, sitrusmehut ja hyytelösokeri Multi-kermaseos.

Ota pohja jääkaapista, ja levitä täyte pohjan päälle tasaisesti nuolijaa apuna käyttäen. Kelmu päälle, ja laita jääkaappiin hyytymään, mieluiten yön yli.

Pinnalle ripottelin kookoshiutaleita, ne sopivat tähän oikein hyvin.

Jos olet leipomassa pipareita, niin piparitaikinastakin tuon pohjan voi myöskin tehdä. Painele irtopohjavuokaan leivinpaperilla vuoratulle pohjalle ohut kerros taikinaa, ja pistele siihen haarukalla reikiä kauttaaltaan (tämä estää pohjan kupruilua). Paista noin 180 asteessa noin 10 minuuttia, mutta seuraa paistumista ettei pohja pala. Ota kypsynyt pohja uunista, ja jos se on kupruillut, niin painele se litteäksi heti, esimerkiksi lasin pohjaa apuna käyttäen. Jäähdytä, ja tee täyte, ja lopun varmaan arvaattekin ;)