Voiko tätä pizzaksi kutsuakaan? Siis minä en pizzassa kamalasti perusta siitä pohjasta, aina liian paksua ja tylsää. Ratkaisu: Tortilla-letut! Kaupasta paketti tortillalettuja mukaan, ja seuraavat soijabolognese-vegetäytteet päälle:

Soijakastike:

1 dl soijarouhetta+mustapippuria, grillausmaustetta, chilimaustetta, paprikajauhetta ja suolaa

n. 2dl vettä

sipuli

3-6 valkosipulinkynttä

tomaattimurskaa

reilu puolikas tuubi tomaattipyrettä

kasvisliemikuutio

mausteita


Turvota soijarouhetta kiehuvassa vedessä noin 5 minuuttia. Silppua sipulit, kuullottele hetki pannulla, lisää soijarouhe ja silputut valkosipulit. Ruskistele hetki miedolla lämmöllä, lisää tomaattimurska ja -pyre sekä liemikuutio, hauduttele niin kauan että rakenne näyttää pizzalle sopivalta. Mausta esim. chilillä ja basilikalla makusi mukaan.


Levitä kastiketta tortillaletulle, ja päälle silputtua jalapenoa, ananasta ja herkkusieniä, juustohuntu perään ja paistellaan uunissa 225 asteessa niin että juusto sulaa (uunista riippuen tähän menee 5-10 minuuttia). Varovasti, tortillaletut ovat aika herkkiä palamaan. Henkilökohtaisesti veikkaan, että tulen enää harvemmin tekemään mitään pizzapohjia itse, tortillaletut on vaan jotenkin niin hyviä mun mielestä tähän tarkoitukseen. Ohuita, rapeita, eikä maistu Marie-keksille, niin kuin nuo kammottavat lättänät, joita pakastealtaassa pizzapohjiksi kutsutaan (HYI HYI HYI). Ja ei tarvitse itse hiivataikinoita kohotella, eikä etenkään kaulita, ei siitä koskaan saa tarpeeksi ohutta (ainakaan mun taidoilla...)