Juustolla kaikesta kaksin verroin parempaa! Jostain syystä tänään teki mieli nimenomaan soijapyöryköitä, soijarouhepihvit oli ihan selkeästi poissuljettu ajatus, ja niin kaikki muukin. Kaapissa sattui olemaan niin paljon juustoa, että tähänhän sitä oli pakko tunkea. Lopputuloksena ihan älyttömän maukkaat pallerot :P

Noin pellillinen palleroita:

reilu 2 dl soijarouhetta

1 dl ruiskorppujauhoja

½ dl gramjauhoja

½ dl soijajauhoja

mausteita maun mukaan (itse laitoin pippuria, suolaa, paprikajauhetta, chiliä, grillimaustetta)

4-5 dl kiehuvaa vettä

100 g juustoraastetta

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää niin paljon vettä kuin seos imee, mutta rakenne pysyy semmoisena muotoiltavana. Anna turvota 5 minuuttia, lisää vielä vettä jos rakenne on liian kiinteä. Lisää juustoraaste, sekoita huolellisesti.

Muotoile kostutetuin käsin pyöryköitä:

Pyöryköistä kannattaa tietenkin tehdä mahdollisimman tasakokoisia, niin kypsyvät samassa ajassa. Jos teet ihan pieniä pyöryköitä, niin ne ovat kivoja tarjottavia illanistujaisissa :). Itse tein vähän reilumpia palleroita, kun nyt ihan vaan miehen kanssa kahdestaan syötiin.

Pallukat rivissä pellillä.

Paista pyöryköitä 225 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi salaatin, pastan ja currykastikkeen kanssa.

Vielä pyörykät lähempää:

Seuraavan kerran ajattelin vielä lisätä fetakuutiot jokaisen palleron sisälle. Ei ollenkaan huonomman kuuloinen ajatus.