Meillä oli tänään suikalepaistipäivä. Tulisena kiitos!

Soijasuikaleet oli loppu, eli keitin 5 kpl soijanuggetteja (10 min kasvisliemessä kannen alla), jäähdytin ja leikkasin niistä suikaleita. Nämähän olisi voinut marinoidakin, mutta en jaksanut, oli liian nälkä eikä kiinnostanut.

Näillä:

soijasuikaleita

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

1 porkkana

parsakaalia

herkkusieniä (purkista tai tuoreita)

purkki Alpron soijakermaa

desi vettä

mustapippuria

paprikajauhetta

tulista thaimaalaista chilijauhetta (jos ei ole niin sitten jotain muuta chiliä)

HP-kastiketta tai soijakastiketta pieni plöräys

Käsittele soijasuikaleet paketin ohjeen mukaan.

Kuullotellaan pilkottua sipulia ja valkosipulia pannulla, lisätään soijasuikaleet, ja ruskistellaan hetki. Lisätään (pilkotut jos ei purkista) sienet ja mausteet (including HP). Sekaan porkkanat pilkottuna, ja soijakerma, sekä vesi ja sekoitetaan. Haudutellaan vartti tai pidempään jos jaksaa. Viimeiseksi lisätään parsakaalit, ja haudutellaan vielä sen verran että parsakaali kypsyy napakaksi (ei lötköksi, lötkö parsakaali on ruokamaailman pahimpia rikoksia!!!)

Tarjoillaan riisin, nuudelin tai couscousin kanssa. Tällä lähtee nälkä, on hyvää ja helppoakin vielä. Jos haluaa, suola- tai cashew-pähkinät sopii tähän erinomaisesti, niin niitä voi lisätä. Tuleepa sitten aminohappopooliin vielä vähän lisää aminohappoja messiin, vaikka soijasuikaleissa onkin jo kaikki välttämättömät.