Tämän tomaattikastikkeen ihana maku tulee pitkästä hauduttamisesta. Tunti on hyvä aika, mutta mitä kauemmin jaksaa haudutella, sen parempi!
1½ dl soijarouhetta+suolaa, pippuria, chili- ja paprikajauhetta
2 dl kiehuvaa vettä
Turvota soijarouhetta min. 5 minuuttia kiehuvassa vedessä.
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 porkkana raastettuna
purkki herkkusieniä
400-500 g paseerattua tomaattia
400 g tomaattimurska
1 kasvisliemikuutio
herbes de provence-maustetta, pippuria, paprikajauhetta, chilijauhetta
Pilko sipulit ja valkosipulit, raasta porkkana. Freesaa sipuleita ja raastetta hetki pannulla, lisää turvotettu soijarouhe.
Kuvassa nannamössöä...
Paistele hetki, lisää sienet, sekä paseeratut tomaatit ja tomaattimurska+kasvisliemikuutio. Hauduttele noin tunti kannen alla välillä sekoitellen, mausta, ja anna porista vielä hetki.
Tämä on kiehunut noin puoli tuntia, joten vielä on hyvä antaa toisen muhia...
Maista vielä että maut on kohdallaan, ja tarjoile täysjyväspagetin kanssa:
Jos kastiketta jää yli, sen voi käyttää seuraavana päivänä pizzakastikkeena, jos ei halua kahtena päivänä perätysten pastaa syödä.
Kommentit