Hummus on mun ehdotonta suosikkitahnaa. Se vain yksinkertaisesti on niin hyvää, ja sopii lähes kaiken kanssa. Ihana keksintö siis kertakaikkiaan.
Oman hummukseni teen tällaisella reseptillä:
1 tlk kikherneitä
1½ dl maustamatonta soijajogua
2 valkosipulinkynttä kuorittuna
2 rkl sitruunamehua
3 rkl tahinaa
tuoretta persiljaa maun mukaan
1½-2 tl suolaa
Kaada kikherneet lävikköön, ja huuhtele huolellisesti. Laita kaikki ainekset astiaan, ja vedä sauvasekoittumella hienoksi tahnaksi.
Nautimme hummusta tällä kertaa soijarouhepihvien (ohje tästä: nauristanaamaan.vuodatus.net/blog/2061695/soijarouhepihvit/ ) ja ranskalaisten kera.
Hummus sopii nautittavaksi juurikin erilaisten pihvien kanssa, salaatin kyytipoikana, leivän päällä, pitaleivän sisällä, sellaisenaan ym. Se on myös hyvä proteiininlähde, ja tuo helppoa ja hyvältä maistuvaa täydennystä aminohappopooliin.
Kommentit