Hummus on mun ehdotonta suosikkitahnaa. Se vain yksinkertaisesti on niin hyvää, ja sopii lähes kaiken kanssa. Ihana keksintö siis kertakaikkiaan.

Oman hummukseni teen tällaisella reseptillä:

1 tlk kikherneitä

1½ dl maustamatonta soijajogua

2 valkosipulinkynttä kuorittuna

2 rkl sitruunamehua

3 rkl tahinaa

tuoretta persiljaa maun mukaan

1½-2 tl suolaa

Kaada kikherneet lävikköön, ja huuhtele huolellisesti. Laita kaikki ainekset astiaan, ja vedä sauvasekoittumella hienoksi tahnaksi.

Nautimme hummusta tällä kertaa soijarouhepihvien (ohje tästä: nauristanaamaan.vuodatus.net/blog/2061695/soijarouhepihvit/ ) ja ranskalaisten kera.

Hummus sopii nautittavaksi juurikin erilaisten pihvien kanssa, salaatin kyytipoikana, leivän päällä, pitaleivän sisällä, sellaisenaan ym. Se on myös hyvä proteiininlähde, ja tuo helppoa ja hyvältä maistuvaa täydennystä aminohappopooliin.