Vietimme jälleen tyttöjen iltaa, ja päädyin tällä kertaa tekemään suklaamarkiisia ilman kananmunaa, eli pientä virittämistä ohjeeseen piti tehdä. Rakenne ei ollut aivan oikeanlainen, mutta ihan ok, ja maku oli syntisen hyvä. Tätähän ei tarvitse isoa palaa ottaa, koska suklaisuudessaan ja täyteläisyydessään tämä menee jo aika pahasti yli ;)

Tarvitsen tähän herkkuun:

1½ dl tomusokeria

100 g tummaa suklaata

125 g huoneenlämpöistä voita

1½ dl leivontakaakaojauhetta

3 dl kuohukermaa

Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi, ja lisää siihen tomusokeri. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa voi ja kaakaojauhe vaahdoksi, ja lisää siihen koko ajan vatkaten sulatettu suklaa. Yhdistä seokset voimakkaasti vatkaten.

Vuoraa vuoka kelmulla, ja kaada seos siihen, levitä tasaiseksi. Kelmu päälle, ja anna kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään. Voit pistää markiisin myös pakastimeen. 

Koristelin suklaamarkiisini suklaalastuilla ja limellä, ja itseasiassa tuo lime tuossa reunassa vähän valutetteli mehua markiisiin, ja raikasti sitä kivasti. 

On makiaa, ja on hyvää!