Hmm, mikä nimihirviö! Savurulla kuitenkaan ei mielestäni kuulosta tarpeeksi kuvaavalta, ja juustorieska kuulostaa taas siltä, että juusto olisi leivottu rieskaan, ja entä sitten savurieska tai... NO MUTTA, ei anneta tämän nyt häiritä.

Tämä on helppo ja nopea iltapala, joka täyttää vatsaa kiitettävästi.

Kahdelle:

1 iso ohrarieska

6-8 viipaletta savujuustoa (esim. Valion Kippari)

1 tomaatti leikattuna todella ohuiksi viipaleiksi

salaattia

basilikaa

pippuria

Voita

Ja ohje kaikessa yksinkertaisuudessaan:

Voitele rieska, laittele päälle tasaisesti savujuustot, tomaattiviipaleet, huuhdotut salaatit ja basilikanlehdet. Ripaus pippuria, ja kääri rieska rullalle. Jos rieska ei ole aivan tuore ja pehmeä, käytä sitä muutama sekunti mikrossa, niin se on helpompi rullata. Leikkaa keskeltä halkipoikki ja tarjoile vaikkapa teen kanssa.

Tästähän saisi hyvää tarjottavaa illanistujaisiinkin, jos leikkaisi pienemmiksi paloiksi ja laittaisi coctail-tikun, niin pysyisi pienet palat paremmin rullallakin.