Edellisestä päivityksestä on kulunut jo niin kauan, että onkohan tällainen lusmuilu enää laillistakaan? Mutta minulla onkin ollut kiire, joten nyt pahoittelut, ja vaikka Nauris olisikin hetken hiljaa, se ei koskaan vaikene! Tai jotain vastaavaa, mutta mennäänpä sitten siihen asiaan...

 Mitä porkkanaraaste ja cannellonipaketti tekevät samassa kuvassa?

Otetaan selvää, miten porkkanaraaste sopii cannellonin täytteeksi!

Cannellonithan on noita hauskoja pastaputkia, joiden täyttäminen on kivaa näpertelyä, ja joiden syöminen on puhdas nautinto. Tämä on toinen kerta kun itse rupesin näihin putkihommiin, ja tällä kertaa tein täytteestä semmoista vähemmän kastikemaista, enemmän tahnamaista, niin täyttäminenkin sujui helpommin. Älä siis erehdy laittamaan täytteeseen liikaa vettä tms. nestettä, se kostautuu.

Tällä täyttää noin 10 cannellonia:

(1 sipuli pilkottuna, mutta meidän sipulit olivat päässeet loppumaan eli ei sitten laitettu)

4-5 valkosipulinkynttä pilkottuna

2 tomaattia kuutioituna

vajaa desi soijarouhetta+kieuhuvaa vettä turvotukseen sen verran kuin imeytyy+mausteeksi suolaa, pippuria, paprikajauhetta ja chilijauhetta maun mukaan

1 yrtti-kasvisliemikuutio

1 tlk tomaattimurskaa (meillä sattui olemaan valmiiksi yrttimaustettua, ja se sopikin oikein hyvin)

1 kuorittu porkkana raastettuna

2½ dl Alpron soijakermaa

n. ½ dl vettä

100-200 grammaa juustoraastetta, enempi on mun mielestä aina parempi (voi jättää pois jos haluaa vegaanista sapuskaa, tai korvata vaikka soijajuustolla)

suolaa, pippuria, herbes de provence-yrttiseosta

öljyä

cannelloniputkia

 

Lorauta pannulle öljyä, ja laita sinne valkosipulit hetkeksi kuullottumaan, mutta älä ruskista. Lisää kohta tomaatti, sekä porkkanaraaste ja soijarouhe. Kun tomaatin rakenne alkaa vähän menemään rikki, lisää vesi ja tomaattimurskapurkista noin ½ dl murskaa kastikkeeseen, sekä yrttiliemikuutio. Hauduttele niin kauan että kuutio sulaa, ja maista; lisää tarvittaessa suolaa, pippuria ja yrttiseosta.

Keittele niin kauan että neste on lähes haihtunut pois :)

Kuvan kastike aavistuksen liian kosteaa, keitellään ainakin viisi minuuttia lisää. Sopivanrakenteisesta soossista en sitten tietenkään kuvaa muistanut ottaa.

Kun soossi on valmis, täytetään. Ota laakea uunivuoka, ja voitele se. Ujuta täytettä cannelloniputkien sisään, tähän käy joko pieni lusikka, tai tässä tapauksessa myös paistinlastan avulla onnistui täytteen laittaminen, kun se oli tarpeeksi kiinteää rakenteeltaan. Tai keksi oma tekniikkasi :)

Asettele täytetyt cannellonit uunivuokaan, yhteen kerrokseen, ei mitään pyramidirakennelmia sitten tässä kohden, sehän romahtaa kun nuo pehmenevät. Jätin cannelloneiden väliin raot, jotta kastike pääsisi hauduttelemaan putkia joka puolelta, ja halusin että ne pysyisivät "yksittäisinä". Toki putket voi asetella myös aivan vieri viereen. Raa'at cannellonit näyttävät tältä:

Eihän näitä tällaisenaan vielä uuniin kannata laittaa! Elikäs kaada loppu tomaattimurska cannellonien päälle, perään purkillinen soijakermaa sekä juustoraasteet. Johan näyttää paljonkin enemmän siltä että voisi laittaakin uuniin:

Paistelemme tätä 225 asteessa 20-25 minuuttia. Kypsänä tämä näyttäisi sitten tältä:

Anna ruoan vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Sitten lautaselle ja NAM:

Tähän loppuun voisin sitten todeta, että se porkkanaraaste. Se sopi tähän aivan täydellisesti!