Ja taas teki mieli omenapiirasta, moneskohan piiras tämä nyt onkaan tässä syksyn aikana... No, eihän siinä piirashimolleen mitään voinut, joten mars keittiöön!

Piirastaikina:

225 g margariinia (Sinistä Keijua)

3-4 dl vehnäjauhoja

1 tl vaniljasokeria

2 dl sokeria

3 rkl jääkylmää vettä

Nypi rasva kuiviin aineisiin, lisää vesi ja litistele taikina käsin tasaiseksi, kiinteäksi piirastaikinaksi. Jos tarvetta ilmenee, lisää jauhoja. Jaa taikina kahteen osaan, ja litistele toinen osa voidellun ja korppujauhotetun piirasvuoan pohjalle. Esipaista 200 asteessa 10 minuuttia.

Pohjan paistuessa kuori kuusi omenaa, ja lohko ne. Upota lohkot kylmään veteen, joka on maustettu sitruunalla (tämä on ihanan makuista juomavettä, eli älä heitä menemään sen jälkeen kun omenat on otettu pois sieltä, vaan juo se).

Anna esipaistetun pohjan jäähtyä hetki, ja asettele omenalohkot sitten tasaisesti pohjan päälle. Ripottele pinnalle reilusti kanelia ja sokeria. Kauli toinen puoli taikinasta kanneksi reilusti jauhotetulla alustalla. Asettele taikinalevy omenoiden päälle, ja pistele vähän reikiä siihen. Paista 225 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Nautiskellaan vaniljakastikkeen kera hyvässä seurassa.