Joulun jälkeen onkin aika asettua ruotuun ja lopettaa se seitankinkun ahmiminen ja siirtyä viettämään astetta kevyempää elämää. Ruokaisat salaatit onkin oikein oivallinen valinta raskaiden jouluaterioiden jälkeen.

100 g siitakesieniä pilkottuna

1 punasipuli pilkottuna

1 tlk leikkopapuja suolaliemessä, huuhdottuna ja valutettuna

loraus yrtti-balsamico-kastiketta (Felixin)

ripaus suolaa ja pippuria, sekä herbes de provencale-mausteseosta

½ ruukku persiljaa silputtuna

n. 200 g kaalia suikaloituna

1 punainen paprika kuutioituna

kurpitsansiemeniä

2 tomaattia kuutioituna

Pääosanesittäjät hakkeluksena:

Lorauta öljyä hitunen paistinpannulle, ja paistele siitakesieniä ja sipuleita siinä hetki. Niin, että ne pehmenevät hieman, mutta eivät missään nimessä saa muuttua vielä täysin lötköiksi. Lisää balsamico ja mausteet, sekä leikkopavut. Paistele vielä pari minuuttia, ja siirrä sen jälkeen jäähtymään.

SE PAISTAA MEIDÄT!!!

... juu totanoinas...

Laita kaali, persilja, kurpitsansiemenet, paprikat ja tomaatit kulhoon, ja sekoita huolellisesti mukaan paistettu ja jäähtynyt sieni-sipulisekoitus. Tarjoile täysjyväisen kauraleivän kanssa, ja nauti elämästäsi.