Pannuleipä on helppoa, nopeaa ja vaivatonta. Ja ah niin hyvää! Todella kokeilemisen arvoista, jos kaipaat tuoretta leipää, ja taikinan vaivaaminen tympii. Tämä ei nimittäin vaadi hartiatyöskentelyä.

5 dl soijamaitoa

1 pussi kuivahiivaa

1½-2 tl suolaa

1 rkl fariinisokeria

½ dl soijajauhoja

1½ dl vehnäleseitä

1 dl ruisjauhoja

2 dl kaurahiutaleita

4 dl hiivaleipävehnäjauhoja

½ dl öljyä

Lämmitä soijamaito 42 asteiseksi. Lisää suola ja sokeri, odota että liukenee, sekoita puuhaarukalla. Lisää leseet, jauhot, hiutaleet, kuivahiiva, yleensäkin kaikki kuivat aineet, ja sekoita puuhaarukalla sekaisin. Lisää öljy, ja sekoita vielä vähän lisää. Levitä uunipannulle leivinpaperin päälle (mulla oli noin 30x30 uuninpannu käytössä). Pinnale voi ripotella kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä. Anna miettiä elämäänsä puolisen tuntia leivinliinan alla (tänä aikana pannuleivän pitäisi vähän ottaa happea ja kohota). Ja sitten uunin lämpöön paistumaan, 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Kuka kurkkii liinan alta...

Todella tuhtia ja hyvää leipää, ja mehevyydessään ihan ykkönen. Hieman rieskamainen, mutta ei liian. :)