Löysin arkistojen kätköistä herkkuruoka-annoksen. Tästä riittää kolmelle:

Seitanpihvit:
 
2 dl gluteenijauhoja
½ dl soijajauhoja
2 tl paprikajauhetta
1 tl Herbes de Provencale-yrttiseosta kuivattuna
1 tl chilijauhetta
ripaus mustapippuria
 
Nesteet:
2 dl vettä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl tomaattipyreetä
1 rkl rypsiöljyä
pieni nokare wasabitahnaa potkua antamaan
 
 
Kastike:
 
2-3 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
n. 250 g kanttarelleja
vajaa kourallinen cashewpähkinöitä
1 prk soijakermaa
suolaa, pippuria
joitakin lehtiä tuoretta salviaa
 
 
Bataattikiekot:
 
2 bataattia
öljyä
tuoretta rakuunaa
tuoretta timjamia
pippuria 
suolaa
 
 
Ensin tehdään bataattien mausteöljy maustumaan, eli öljyä kaadetaan astiaan noin ½-1 dl ja sekaan silputaan yrtit, ja ripaus pippuria niiden perään, sekoitetaan, ja annetaan tekeytyä jääkaapissa.
 
Seuraavaksi valmistetaan seitan. Jauhot ja mausteet mitataan kulhoon, ja sekoitetaan huolellisesti keskenään. Toiseen kulhoon mitataan nesteet, ja sekoitetaan. Kaadetaan neste jauhojen sekaan, ja sekoitetaan aluksi lusikalla, ja kun rakenne alkaa muuttua pesusienimäiseksi, siirrytään vaivaamaan seitania käsin. Vaivataan muutama minuutti. Tämän jälkeen nostetaan aikaansaannos, eli seitanköntti leikkuulaudalle, ja jaetaan veitsellä kolmeen osaan. Jokainen osa kiedotaan tuorekelmuun, halutun muotoiseksi kappaleeksi, tässä tapauksessa pihvimäiseksi littanaksi. Kääreet nostellaan kiehuvaan veteen, ja keitetään 20 minuuttia miedolla lämmöllä kannen alla.
 
Sillä välin kun seitanit ovat kiehumassa, pestään bataatit, ja leikataan ne noin sentin vahvuisiksi kiekoiksi. Bataatit sivellään mausteöljyllä joka puolelta, ja nostellaan uunipellille kypsennystä varten. Päälle rouhaistaan vielä suolaa myllystä.
Kun seitanit ovat kiehuneet 20 minuuttia, ne kaadetaan lävikköön. Otetaan lautanen, ja avataan kelmukääreet, ja jätetään seitanit lautaselle jäähtymään. Tässä vaiheessa laitetaan bataattikiekot uuniin. Paistetaan 225 asteessa 20 minuuttia.
 
Bataattien ollessa uunissa tehdään kastike. Silputaan salottisipulit ja valkosipulit, kuten myös tuoreet salvianlehdet, ja pilkotaan puhdistetut kanttarellit. Lorautetaan pannulle öljyä, ja annetaan sen lämmetä, ja lisätään pilkotut sipulit sekä cashewpähkinät. Kuullotetaan sipuleita pari minuuttia, ja lisätään valkosipulit. Paistellaan sen aikaa, että sipuli muuttuu läpikuultavaksi, ja lisätään sienet ja salvia. Paistetaan melko korkealla lämmöllä niin kauan, että sienistä irronnut neste on jo osittain haihtunut. Lisätään tämän jälkeen kerma ja suola ja pippuri, ja jätetään kannen alle hautumaan välillä sekoittaen siksi aikaa, että bataatit ovat valmiit.
 

Seitanpihvit on tarkoitus paistaa keittämisen jälkeen, ja ne kannattaa paistaa siinä vaiheessa, kun bataateilla on vielä noin 10 minuuttia aikaa olla uunissa. Lorautetaan pannulle reilusti öljyä, annetaan sen lämmetä, ja nostellaan pihvit pannulle. Paistetaan molemmin puolin sen aikaa, että pihvin pinta saa väriä. 

Lätkitään kaikki osaset lautaselle, ja nautiskellaan. NAM!