Juhlimme tuossa männäviikolla Annan synttäreitä. Teemana meillä oli ruokapuolelta Intia, joten lähdimme ihan ensikertalaisina kokeilemaan Saag Paneeria, ja Naan-leipää. Jännitti vähän, kuten aina kun ollaan vieraalla reviirillä, mutta viinilasin seurassa keittiön lämmössä kaikki epävarmuus yhtäkkiä unohtui, kokkaaminen oli hauskaa... Ja lopputulos mitä parhainta.

SAAG PANEER

Noin 6:lle

4 pss pakastettua pinaattia (yhteensä 600 g) sulatettuna ja valutettuna

200-400 g paneeria TAI Valion Kotijuustoa 

4 tomaattia

2 sipulia

4 rkl ruoanlaittojogurttia

gheetä tai öljyä/oivariinia

 

3 tl jeeraa eli juustokuminaa

3 tl Garam Masalaa

2 tl kurkumaa

1 tl chilijauhetta

3 tl valkosipulitahnaa

pala tuoretta inkivääriä raastettuna

suolaa, suolaa enemmän suolaa

Lähdetään liikkeelle sipulista. Kuori ja pilko sipulit, ja pese ja pilko tomaatit. Kaada pikkukattilan pohjalle tilkka öljyä, kuullottele siinä sipuleita hetki, ja lisää tomaatit. Keittele miedolla lämmöllä niin kauan että tomaattien rakenne alkaa mennä rikki. Ota kattila levyltä. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

Ota reilun kokoinen pannu, mieluiten kannellinen sellainen. Lisää pannulle rasva, ja kuullota siinä hetki jeeraa ja garam masalaa. Lisää valkosipulitahna ja inkivääriraaste.

Hilpeä juurakko:

Paista hetki, about niin kauan että tuoksu on aivan päätä huumaava, ja lisää sitten tomaattisipulisose mausteiden sekaan, ja anna kiehua hetkonen miedolla lämmöllä.

Lisää tämän jälkeen valutettu pinaatti, ja loput mausteet sekä jogurtti.

Sekoita hyvin, lisää juusto varovasti sekaan, ja anna hautua kannen alla vähintään vartti.

JUUSTUA JUUSTUA!!!

Maista vielä, tarvitseeko lisätä jotain mausteita. Korostan, vielä, että SUOLAA ei todellakaan kannata unohtaa, ja ilman suolaa tästä ruoasta ei saa mitenkään sellaista kuin sen pitää olla.

Hyvä, kastike hautuu, tehdään NAAN-LEIPÄ.

2 dl maustamatonta jogurttia

2 dl vettä

1 tl suolaa

9 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 rkl öljyä

Voiteluun:

1 dl sulatettua voita

1 tl paprikajauhetta

cayennepippuria

1 tl valkosipulisuolaa

Kuumenna uuni 250 asteiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kosteat aineet keskenään, ja yhdistä kuiviin aineisiin. Sekoita taikina kulhossa voimakkaasti alustaen. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle, ja jatka alustamista jotta saat aikaiseksi hyvän sitkon.

Taikina on tyytyväinen kun se hymyilee:

Jaa taikina paloiksi, ja pyörittele ne palloiksi. Anna taikinapallojen levähtää 10 minuuttia leivinliinalla peitettynä. Ota kaulin tai piirakkapulikka, ja kaulitse pallot ohuiksi leipäsiksi.

Viikon toimintakuva; Anna pulikoi, minä höösään pinaattikastiketta:

Nostele leivät leivinpaperilla peitetylle pellille, ja anna levähtää noin 5 minuuttia.

Paista 250 asteessa noin 5 minuuttia. Voimakkaan alustuksen ansiosta littanaleiville käy uunissa näin:

YUM! Kun leivät tulee uunista, voitele ne voiseoksella, ja laita hetkeksi koriin leivinliinan alle pehmenemään:

Naan-leipien ja Saag Paneerin lisukkeena tarjosimme riisiä, sekä salaattia. Valmiin annoksen on hyvä näyttää tältä:

Ja joo, ruokahan oli suorastaan suussasulavaa. Suosittelen kokeilemaan, meiltäkin homma sujui hyvin vaikka ensikertalaisia oltiinkin.

Tässä lopuksi voisin vielä kertaalleen seuraavan kuvan myötä toivottaa Annalle hyvää synttäriä! Aitoa shampanjaahan sen olla pitää!