Tuparitarjoiluiksi on jostain syystä aina pakko tehdä sämpylöitä. Tällä kertaa auringonkukansiemenet oli vahvasti edustettuna.

5 dl vettä

1 pkt hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa

2 tl suolaa

2 dl auringonkukansiemeniä

2 dl hiutaleita, leseitä tms.

2 dl grahamjauhoja

noin 5 dl vehnäjauhoja

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää siihen suola ja murenna hiiva sekaan. Jos käytät kuivahiivaa, niin sekoita se grahamjauhoihin, ja käytä kuumempaa vettä. Lisää veteen auringonkukansiemenet, grahamjauhot ja hiutaleet. Sekoittele puuhaarukalla hetki, ja anna muhia 5-10 minuuttia liinalla peitettynä.

Sitten kulho yleiskoneeseen, tai käsi kulhoon ja vaivaamaan, ja lisää vehnäjauhoja pikkuhiljaa niin että saat pehmeän taikinan, joka ei tartu käsiin (ainakaan kovin pahasti). 

Anna kohota noin puoli tuntia. Leivo sämpylöiksi, ja paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Auringonkukansiemen teki etualan sämpylään kraaterin o_O