Hyvää, halpaa ja ennenkaikkea ravitsevaa: seitan pyöräytettynä kastikkeen sekaan.

Valmista ensin seitan:

1 dl gluteenijauhoa, sekaan paprikajauhetta, suolaa, pippuria, chiliä, grillausmaustetta

1 dl nestettä, esim. plöräys ketsuppia, HP-kastiketta ja vettä

Kaada neste gluteenijauhoon, sekoita kiinteä pallero ja vaivaa hetki. Leikkaa seitan raakana viipaleiksi (semmoisiksi suupalan kokoisiksi, ja siitä vähän pienemmäksi, seitan turpoaa keittämisen aikana) ja keitä kasvisliemellä maustetussa vedessä noin 15 minuuttia. Valuta.

Muut ainekset:

1 sipuli

2-4 valkosipulin kynttä

1 porkkana

pala kaalia

pari desiä kypsiä kidneypapuja (muutkin tietty käy)

kasvisliemikuutio, mausteita, Mexican-ketsuppii, HP-kastiketta

3 rkl vehnäjauhoja

4 dl vettä

2 dl soijakermaa

Pilko sipuli, valkosipuli, porkkana ja kaali.

Kuvassa pilkottua porkkanaa ja kaalia feat. kuorimaveitsi.

 

Kaada pannulle öljyä, kuullota siinä hetki sipuleita. Lisää keitetty seitan ja pilkotut valkosibalit.

Seitanalliset sipulit...

 

Ruskistele hetkonen. Lisää vehnäjauhot, sekoita, ja sen jälkeen vesi, ja sekoita huolellisesti. Mausta ketsupilla, HP-kastikkeella, mustapippurilla, paprikalla, chilillä, suolalla, liemikuutiolla yms makusi mukaan. Itsehän tein tästä mukavan tulista. Porkkanat ja kaalit sekaan, sitten haudutellana semmoinen 5-10 minuuttia, lisätään pavut ja soijakerma, ja annetaan porista vielä toiset 5-10 minuuttia. Tarjotaan esimerkiksi tumman pastan kera.

Kuvassa ruoka onkin jo vähän jäähtyneenä, kun oli niin kauhea nälkä etten muistanut ottaa kuvaa ennenkuin aloin syömään...