Kokkasin ruoaksi juustolla kyllästettyä kasviskastiketta.

pieni kesäkurpitsa

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

3 isoa herkkusientä

parsakaalia

Alpron 5 % soijakermaa

puoli pakettia viherpippuri Koskenlaskijaa

mustapipparii, basilikaa, paprika- ja chilijauhetta

 

Pilko rehut, eli sienet ja kesäkurpitsa viipaleiksi, valkosipuli murskaksi, sipuli pieneks ja parsakaali erotellaan pieniksi kukinnoiksi...

Splatter-sienet...

 

Kuumenna öljyä pannulla, kuullota hetki sipulia ja valkosipulia, ja lisää pilkotut herkkusienet. Paistele hetko miedolla lämmöllä, lisää kesäkurpitsa ja mausteet.

Jatka paistamista viitisen minuuttia, ja lisää sen jälkeen soijakerma, ja Koskenlaskija (kannattaa leikellä palasiksi niin sulaa vähän helpommin). Hauduttele viitisen minuuttia, ja lisää parsakaalit.

Ja sitten haudutetaan noin 10 minuuttia, ja valmista on.

Nautiskelimme kastikkeen uusien perunoiden kera, ja hyvää oli, ei varsinaisesti mitään kevytruokaa, mutta sitäkin parempaa.

Mukaan voisi lisätä vielä esim. vihreitä leikkopapuja, mutta eipä sattunut olemaan kotona moisia.