Norimaki, njam. Se on hyvää. Nyt tässä noviisina ensimmäistä kertaa ihan ITE tehtiin kotona näitä.

Keitä sushiriisiä, ja mausta riisiviinietikalla makusi mukaan. Jäähdytä.

Lisäksi tarvitset norileväarkkeja, ja tarjoiluun soijaa ja wasabia.

Täytteeksi laitoimme kurkkua, suippopaprikaa, porkkanaa ja Alpron yrttimarinoitua tofua. Suikaloi nämä kuvan osoittamalla tavalla:

Kurkusta ehkäpä kannattaa jättää se vetinen siemenosa pois, ei se ole oikein sovelias mun mielestä sushiin.

Seuraavaksi joku tulee varmaan valittamaan, että norimakiin saa laittaa vain yhden tai kaksi täytettä riisin lisäksi (vrt. kurkku+kalamakit, yäk)... No ei kiinnosta meitä, näillä neljällä mennään juuri hyvin: kurkku tuo raikkautta, porkkana vähän rapsakkuutta, ohuet paprikat kivaa makua, ja tofuhan nyt vaan on aina hyvää.

Asiaan:

Ota bambumatto, joka on tähän käärimishommaan mitä välttämättömin tarvike. Laita norilevy matolle, ja huom. kiiltävä pinta alaspäin, mattapinta ylöspäin. Levitä jäähtynyttä riisiä norille:

Tee tämä kostutetuin käsin, kun tuo riisi muuten tuppaa takertumaan sormiin. Jätä toiseen päätyyn n. 1,5-2 cm leväarkkia ilman riisihuntua (muuten riisit kyllä kannattaa levittää ihan reunoihin asti, ÄLÄ tee niinkuin kuva näyttää vaan niinkuin minä sanon). Tässä vaiheessa riisiin voi halutessaan laittaa hennon wasabi-raidan.

Lisää täytteet kuvan osoittamalla tavalla:

Ja sitten koko komeus kääräistään rullaksi.

Tässä vaiheessa kostuta tuo paljas nori kylmällä vedellä. Se toimii liiman tavoin, ja maki pysyy kasassa.

Sitten jotta kääryle on tarpeeksi tiivis, niin rullaa bambumatto kokonaan sen ympäri ja tiukan hellävaraisesti puristele rakkaudella sushiasi:

Jep jep...

Kolme seisoo rivissä (muttei vinossa ;):

Ota TERÄVÄ veitsi: aloitetaan kääryleiden leikkaaminen suupaloiksi. Ja kannattaa sitä veitseä vähän väliä huljutella kosteaksi kylmässä vedessä, niin onnistuu tuo leikkaaminen niiiin paljon paremmin.

LEIK LEIK LEIK:

Makit lautasella:

Maki lautasella syömäpuikkojen kanssa, siitä sitä on hyvä dippailla wasabilla maustettuun soijaan:

Ja vielä kuva siitä, miten mies haalii sushia lautaselleen... Täysin ansaitusti, osallistui nimittäin keittiöhääräykseenkin :)

Ihanaa ruokaa! Havaitsimme, että neljä rullaa riittää hyvin kahdelle ruoaksi, on aika täysi olo. Ja noihin tulee himo, on se vaan niin loistava herkku.

Seuraavaksi ostoslistalle menee pikkukipposet soijalle ja wasabille ym. dippailulitkuille, isot lasikipot olivat jotenkin tympeän oloiset, en ottanut siis kuvaa niistä.

Vähän vielä kun treenaa näiden kanssa, niin sitten ehkä saa jo ihan täydellisen näköisiäkin makeja, mutta maku oli jo nyt kohdallaan.