En jaksanut alkaa vääntämään kahta erillistä kastiketta, eikä kaapissa ollut tarpeeksi lasagnelevyjä, joten päädyin luovaan mutta erittäin maukkaaseen ratkaisuun...

1½ dl minisoijasuikaleita tai soijarouhetta+kiehuvaa vettä (turvota noin 5 minuuttia)

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

n. 800 g tomaattimurskaa

pari tl tomaattipyrettä/ketsuppia

purkki herkkusieniä

kasvisliemikuutio

2 tl kapriksia

chilijauhetta, paprikajauhetta, mustapippuria, herbes de provencalea ym. mausteita

juustoraastetta

hapankorppuja/lasagnelevyjä (täysjyvä)

pari tomaattia ohuina viipaleina

Kuutioi sipuli, hienonna valkosipuli. Lorauta pannulle hieman öljyä ja freesaa sipuleita hetkinen, lisää turvotettu soija. Paista pari minuuttia, ja lisää muut paitsi yrttimausteet, sekä kaprikset ja herkkusienet. Paistele niin kauan, että sipulit on pehmenneet. Lisää tomaattimurska, -pyre tai ketsuppi ja kasvisliemikuutio, sekä yrttiset mausteet. Hauduttele kastiketta noin 10 minuuttia, lisää soijakerma ja kiehauta.

Kokoa ruoka laakeaan uunivuokaan. Öljyä vuoka. Alimmaiseksi kerros kastiketta, sitten kerros lasagnelevyjä, kerros kastiketta, kerros hapankorppuja... Toista niin kauan kuin materiaalia riittää (tämä riippuu uunivuon ympärysmitoista, itselläni on niin suuri että taas tuli vain kerros lasagnelevyjä, kerros hapankorppuja ja kolme kerrosta kastiketta). Päällimmäiseksi kerros kastiketta. Voit käyttää toki pelkkiä lasagnelevyjä, pelkkiä hapankorppuja, tai molempia kuten minä tällä kertaa. Yhtä hyvää se kuitenkin on. Laita vielä kastikekerroksen päälle kerros ohueksi viipaleiksi leikattuja tomaatteja.

Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista n. 200 astetta 45-60 minuuttia, muista hyödyntää uunin jälkilämpö.

Tässäpä tämä tämmöinen, ja vielä lautaseltakin kuva:

Hapankorput on kyllä erinomaisia tässä sapuskassa, suosittelen rohkeasti kokeilemaan. Ne imee muuten nestettä sen verran hyvin, että kastike kannattaa jättää vähän löysemmäksi kuin pelkkiä lasagnelevyjä käytettäessä (eli lisää tarvittaessa vettä soossiin).