Miltä maistaa Hesburgerin kasvishampurilainen? Entä Mäkkär... Eikun hetkonen, eihän niillä ole sellaista. No ihassejasama, kotona tehty on parasta!

Tein näihin kaura-porkkanapihvit (http://nauristanaamaan.vuodatus.net/blog/2192530/kaura-porkkanapihvit/ ) väliin, laitoin vähän vähemmän kaurahiutaleita, ja tilalle vehnäleseitä. Varmaan noin desi molempia? Paista hampurilaisenmentävän kokoisiksi.

Sitten munattomasta majoneesistahan tehdään tottakai valkosipulimajoneesia, kaikessa yksinkertaisuudessaan noin 150 grammaan majoneesia sekoitetaan mukaan yksi raastettu valkosipulinkynsi. Tulee oikein herkullisen valkosipulista.

Lisäksi väliin voi laittaa:

SUOLAKURKKUJA! Minä en saanut purkkia auki, mies apuun. 

Tomaatti, ketsuppi, salaatinlehti, cheddar-juusto, sinappi, kurkkusalaatti, sipuli, ananas, mitä näitä nyt on, mitä voi laittaa väliin... No ne on hyvä haalia lähestölle ja saattaa sellaiseen muotoon, mikä menee sämpylän väliin, esim. tomaatti kannattaa leikata viipaleiksi (helpottaa huomattavasti haukkaamista, ja saattaa jopa vähentää majoneesin roiskumista pitkin seiniä).

Sitten tarvitsee hampurilaissämpylän. Hampurilainen on niitä harvoja asioita, missä syön ihan perusvaaleaa pullaleipää. Mutta kun se ei ole sama asia, jos sämpylä ei ole semmoinen pehmeä, jossa on seesaminsiemeniä päällä. Niitä nyt yksinkertaisesti on OLTAVA! Tähän ei muutoin suosimani RUIS ja TÄYSJYVÄ nyt käy yhtään, sorry. Sämpylän voi sitten jokainen lämmittää miten parhaaksi katsoo, mikrossa, uunissa, pannussa, grillissä, pick one.

Sitten voi kasata täytteet sinne sämpylän väliin sen kuuman pihvin seuraksi. Sämpyläpohja-sinappi-cheddar-pihvi-suolakurkku-salaatti-majoneesi-tomaatti-kansi taisi olla meillä järjestyksenä. Kukin tekee tämän niinkuin tykkää, ja niillä täytteillä millä haluaa. Näillä omasta burgeristani tuli kutakuinkin täydellinen. Täytyy vielä mainita, että käyttämäni sinappi oli mitä erinomaisinta konjakki-piparjuuri-sinappia.

Seuraksi voi sitten uppopaistella vaikka niitä ranskalaisia, (muista suolata reilulla kädellä,) ja juoda ihan rehellistä sokericolaa, koska hampurilaisaterian seurana nautittu light-cola ei kuitenkaan pelasta ketään. Ei sitten ketään. Jälkiruoaksi maistunee esim. pehmis?

... Tai sitten ei. RÖYH.