Löysin Punnitse & Säästä-liikkeestä minisoijasuikaleita, ja ihastuin niihin samantien. Eivät ole alkuunkaan vetisiä, kuten isot ja paksut soijasuikaleet tuppaa helposti olemaan. Tein sitten vähän mutu-tuntumalta kastiketta :P

1-2 dl minisoijasuikaleita+kiehuvaa vettä+suolaa

Liota minisoijasuikaleita kiehuvassa, suolatussa vedessä 5 minuuttia.

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

pala kaalia

1 porkkana

2 tomaattia

2 ½ dl vettä

½ kasvisliemikuutio

1 dl soijakermaa

1-2 tl maizzenaa+tilkka vettä

mausteita, esim. chilijauhe, paprikajauhe, basilika, pippuri

Kuori ja pilko vihannekset. Kuullota sipulia ja valkosipulia hetki, lisää valutetut soijasuikaleet. Paistele pari minuuttia, lisää mausteet ja loput kasvikset.

Kuvassa näkyvä parsakaali unohtuikin ruuasta, mutta sitä voi kyllä vallan hyvin laittaa sekaan.

 

Paistele taas hetki, ja lisää vesi+kasvisliemikuutio. Hauduttele kannen alla n. 10 minuuttia, lisää loppuvaiheessa ruokakerma.

Sekoita Maizzena kylmään vesitilkkaan, ja kaada ohuena norona kastikkeeseen koko ajan sekoittaen. Kiehuttele vielä kolme minuuttia, ja valmista on.

HYIIII se näyttää ihan kinkkukastikkeelta!!!!

Maku on erinomainen, ja mausteilla saa kastikkeesta moneen makuun sopivaa. Sopii erinomaisesti pastan kanssa, eikä ole varmasti pahaa riisinkään kanssa. Annokseni kuorrutin vielä suhteellisen tuhdilla parmesaani-kerroksella: