Tämä herkullinen sienirulla on erinomaista tarjottavaa vieraille, maukas tuliainen nyyttikesteihin, oikeastaan tämä sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Tein tätä kaksinkertaisen ohjeen, ja siitä riitti suhteellisen reilusti syötävää noin kymmenelle, lisäksi tarjolla oli salaatteja, ja niiden kylkeen tämä kääryle sopiikin kuin nauris naamaan! :D
Alunperin ohje on Härkäpapua sarvista- kirjasta, tässä siinä muodossa kuin itse tämän valmistin.
Täyte:
noin 300 g tuoreita herkkusieniä
1 iso porkkana/2 pientä
4 valkosipulinkynttä
1 sipuli
soijakastiketta
mustapippuria ripaus
3 tl pizzamaustetta
öljyä
paprikajauhetta
Pilko sienet ja sipuli, raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Paista sieniä kuivalla pannulla niin kauan, että suurin osa nesteestä on haihtunut.
Sienet pannulla:
Lisää pannulle öljyä, sipuli ja porkkanaraaste, ja raasta sekaan myös valkosipulinkynnet. Kuvassa mies raastaa valkosipulia, tuollainen raastaminen on selvästi miehistä puuhaa!
Jätä kastike hautumaan, ja tee taikina. Siihen tarvitset:
1½ dl grahamjauhoja
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½-1 tl suolaa
150 g pakastepinaattia
1½ rkl öljyä
vettä
Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe keskenään, lisää sulatettu pinaatti ja öljy. Alusta käsin voimakkaasti, ja lisää vettä sen verran, että saat kimmoisan taikinapallon aikaiseksi.
Vaivaannuttavaa:
Kaulitse taikina levyksi leivinpaperin päällä, käytä jauhoja apuna ettei taikina tartu kaulimeen.
Hyvä levy:
Tässä vaiheessa täyte onkin jo hautunut valmiiksi, ja meillä se näytti tältä:
Levitä täyte taikinan päälle, mutta jätä reunoista muutama sentti ilman täytettä. Rullaa leivinpaperin avulla, ja nosta, edelleen leivinpaperin avulla, uunipellille.
Rulla pellillä:
Paista rullaa 200 asteessa 20 minuuttia, napsauta uuni pois päältä, ja pidä jälkilämmöllä vielä vartti.
Anna rullan jäähtyä ja mehevöityä ennen tarjoilua.
Miehen käsi, ja sienirulla, eli Kuolleen Miehen Käsivarsi:
Rullaa toisesta kulmasta:
Leikkasin rullan parin sentin vahvuisiksi paloiksi, ja kokosin niistä tällaisen sienirullahirviön ^_ ^
Rullaa kehuttiin kovasti, joten tätä kyllä uskaltaa suositella muillekin. Piristävän erilainen tarjottava, ettei aina ole sitä iänikuista pizzaa tai piirakkaa tai muuta vastaavaa. Ja pinaatti tuo tuohon taikinaan vielä lisää luonnetta, sitä ei kannata missään nimessä jättää ohjeesta pois! Alkuperäisessä ohjeessa pinaatin voi korvata nokkosella, ja se kyllä varmasti toimii myöskin.
Kommentit