Anteeksi, saanko vaivata?

Meillä oli tuparit, ja tarjolla oli mm. näitä vegaanisia korvapuusteja. Yleisön pyynnöstä reseptiä kehiin siis, tekivät kauppansa niin hyvin että jaetaan muillekin!

Ja siis minä tein tämmöiösen pienen taikinan, mutta tästäkin määrästä tuli 30 korvapuustia. Johtuneeko siitä, että ostin yleiskoneen, ja se tekee taikinasta erinomaista rakenteeltaan! Käsin minä en itse ainakaan pääse samanlaiseen ja yhtä kuohkeaan ja pehmeään lopputulokseen, mutta kaippa semmoiset tottuneet vaivaajat tekevät nämä käsinkin :)

 

Puusteihin tarvitsemme:

2½ dl soijamaitoa

½ pkt hiivaa

vajaa ruokalusikallinen kardemummaa

0,75 dl sokeria

½ tl suolaa

noin 85 g Sinistä Keijua (se margariini)

5-7 dl vehnäjauhoja (tarkkaa määrää ei ole olemassakaan, taikinan rakennetta seuraamalla se selviää)

Lämmitä soijamaito kädenlämpöiseksi, ja lisää siihen sokeri, suola, kardemumma ja murustele hiiva mukaan. Lisää noin 4 dl jauhoja, ja vaivaa käsin tai napsauta yleiskone päälle, välineenä tottakai taikinakoukku. Anna koneen käydä ja lisäile jauhoja pikkuhiljaa, ja kun taikinan rakenne on vielä juuri ja juuri löysä, lisää margariini. Vaivaa vaivaa vaivaa tai anna koneen hurista, ja jatka jauhojen lisäämistä VÄHÄN kerrallaan niin kauan, että taikina on semmoista sopivan kimmoisaa. Paras ja pehmeä pullahan tulee, kun jauhoja lisää mahdollisimman vähän, ja se vaatii voimakasta alustamista, että taikinan rakenne kuitenkin olisi hyvä ja leivottavissa oleva. Minun hartiavoimani eivät sellaiseen riitä, joten yleiskone on paras kaveri tässä hommassa.

Kun taikina on kaikinpuolin täydellinen, laita kulhon päälle liina ja jätä taikina kohoamaan tunniksi vedottomaan paikkaan.

Korvapuusteihin tulee täytteeksi Sinistä Keijua, sokeria ja kanelia. Ota kohonnut taikina ja jaa se kahteen osaan, toinen osa voi mennä kulhoon odottamaan vuoroaan. Kaulitse puolikas taikina levyksi, joka on pitempi mitä on leveä. Voitele taikinalevy margariinilla, ja ripottele pinnalle sokeria ja kanelia maun mukaan. Kääri levy rullalle, ja leikkaa hyvällä veitsellä rullasta pätkiä korvapuusteiksi niin, että pala on ylhäältä kapeampi ja alhaalta leveämpi. Eli siis näin /  \  /  \  /  \  /  \ viistottain. Nostele puustit pellille leveämpi puoli alaspäin, ja paina sormella oikean muotoiseksi. Tee sama toiselle puolikkaalle taikinaa.

Anna kohota 20-30 minuuttia liinalla peitettynä. Voitele puustit soijamaidolla, ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia, niin kauan että pullat saa kivan värin pintaan.

Pistetään tarjolle ja ihmetellään, kun tarjoiluastia onkin tyhjentynyt kun seuraavan kerran siihen vilkaisee ;)