Tänään piti syödä tofut pois jääkaapista, eli sävelsin sitten pastakastiketta. Tästä saa helposti vegaanisenkin version jättämällä juuston pois!

pkt Alpron yrttimaustettua tofua (ei haittaa vaikka on vajaakin, itse käytin tähän sushista jääneet)

1 dl suolapähkinöitä

pala paprikaa

reilusti parsakaalia

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

loraus soijakastiketta

paprikajauhetta, mustapippuria, chilijauhetta, herbes de provencalea

lakto-vege-versioon:

1 dl soijakermaa

reilu 1 dl vettä

1½-2 dl juustoraastetta

vegaaniversioon:

2 dl soijakermaa

(tilkka vettä)

PARSA!

PÄHKINÄ!

Niin ja asiaan. Silppua sipuli, kuutioi tofu, suikaloi paprika, parsakaalinkin voi leikellä.

Kuumenna pannulla öljyä, lisää sipulisilppu ja tofukuutiot, ja raasta tai murskaa sekaan valkosipulinkynsi.

Mies raastaa valkosipulia...

Lisää pähkintä, paista niin kauan että tofu ottaa vähän väriä pintaan. Lisää mausteet ja soijakastike.

Lisää soijakerma ja vesi, sekä parsakaali ja paprika. Hauduttele noin 5 minuuttia. Lisää halutessasi juustoraate, ja kuumenna vielä niin kauan, että juusto on sulanut.

Tarjoa kastike haluamasi pastan kanssa.

Tämä sapuska kuuluu ehdottomasti kiireisiin mutta maukkaisiin arkiruokiin. Aina ei vain pysty eikä jaksa häärätä keittiössä pariakymmentä minuuttia kauempaa, eli yksinkertaiset pastaruuat pelastaa silloin päivän. Kuitenkin kannattaa sitä aikaa uhrata ruualle edes vähän, koska omasta mielestäni jotkut valmisruuat on niin kamalaa moskaa, etten vapaaehtoisesti niitä syö, jos ei ole aivanaivan pakko.