Juuh, tästä on jo aikaa kun tätä ruokaa väsättiin. Mehevää ja tuhtia pannupizzaa, jonka kanssa ei ole juustossa säästelty! Sain idean tähän pizzaan Kuuluisat Kuppilat-ohjelmasta, ja kun tämä näytti niin hyvälle telkkarissa, niin pakkohan sitä oli itse sitten kokeilla, ja kyhätä jonkunlainen reseptintapainen päässään tämän valmistukseen.

Tee ensin pizzapohja kohoamaan. Tämän tein fiilispohjalta, käytin ½ litraa vettä, ja lisäsin siihen jauhoja (käytin tavallisten vehnäjauhojen lisäksi grahamjauhoja, noin puolet ja puolet), suolaa, pussillisen kuivahiivaa, ja alustamisen loppuvaiheessa öljyä. Taikinassa on tarpeeksi jauhoja, kun se ei enää tartu käsiin.

Pizzakastikkeeseen tarvitset:

1 sipuli

3-5 valkosipulinkynttä

1 tlk yrttitmaustettua tomaattimurskaa

1 tkl perustomaattimurskaa

suolaa, pippuria, kasvisliemikuutio, paprikajauhetta, chilijauhetta

Pilko sipuli, ja kuullota läpikuultavaksi pannulla, johon on lisätty tilkka öljyä. Raasta mukaan valkosipuli, sekä lisää tomaattimurskat, ja mausteita makusi mukaan. Anna porista vähintään vartti miedolla lämmöllä.

Lisäksi tarvitset:

2 palloa mozzarellaa viipaloituna

parmesaaniraastetta

oliiviöljyä

rucola-salaattia

Kaulitse kohonnut pizzapohja leivinpaperille pellinkokoiseksi levyksi. Saa jäädä aika paksuksikin.

Lisää pohjan päälle mozzarellasiivut:

Ja mozzarellasiivujen päälle kastike:

Koko komeus kruunataan ripottelemalla pinnalle parmesaaniraastetta, ja vielä tämän päälle pirskotellaan hyvää oliiviöljyä:

VALMIS UUNIIN! Paistetaan 225 asteessa noin puolisen tuntia, tai kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin ja pohja on ehtinyt kypsyä.

Tätä mehevää pizzaa voi tarjoilla esimerkiksi rucolan kera, ja suosittelenkin tätä, koska pizza on niin tuhti, että salaatti tuo vähän raikkautta annokseen.