Aurinkokuivattu tomaatti-oliivi-emmental-muffinit, tuorejuustosydämellä


Todella huono kuva, liesituulettimen lamppu antaa maailman kehnoimman keinovalon. Lisäksi kun kiireessä nämä väsäsin, niin ulkonäkö ei ole se maaillman kaunein. Maku on kuitenkin pääasia!

Näillä mentiin:

4 rkl soijajauhoja

8 rkl vettä

1 rkl sokeria

½ dl öljyä

2 dl soijakermaa

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

suolaa, pippuria, paprikajauhetta


Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa sähkövatkaimella soijajauho+vesi, sokeri ja mausteseosta hetkonen, lisää öljy ja ruokakerma ja vatkaa nopeasti sekaisin. Lisää kuivat aineet, ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Lisää noin 2 dl täytteitä makusi mukaan. Näihin laitoin oliivia, aurinkokuivattua tomaattia ja punaleima emmentalia pieninä kuutioina. Sisälle tein vielä tuorejuustosydämen, Philadelphian tomaatti-pesto makuna.

Paistetaan muffinivuoissa, 200 astetta, noin 15-20 minuuttia.


Tällä ohjeella muffineista tulee todella kuohkeita ja ilmavia, joten vuokiin kannattaa jättää noin 1/3 tyhjää tilaa.

Nämä myös katosivat parempiin suihin ennätysajassa, nopeat syövät hitaat, mutta onneksi ehdin pelastaa muutaman huomiselle evääksi töihin.