Tästä illasta onkin jo hetki! Kokoonnuimme pienellä porukalla Annan luokse (jälleen), ja tällä kertaa päätimme kokeilla kiinalaista ruokaa. Hapanimeläkastike on yksi mun suosikkeja, joten oli helppo päättää mitä tehdään! Tästä riittää kuudelle ainakin.

Aluksi tehdään hapanimeläkastike:

2 dl sokeria

2 dl valkoviinietikkaa

4 rkl soijakastiketta

6 rkl tomaattipyrettä

4 rkl maizenaa

2 dl ananasmehua

Mittaa kattilaan sokeri, etikka, soijakastike ja tomaattipyre. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita maizena ananasmehuun, ja suurusta kastike sillä. Keittele miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

Valmis:

Jätä hapanimelyys odottelemaan, ja siirrytään tofuun...

2 pkt tofua

200 g siitakesieniä

1-2 porkkanaa

1 paprika

pala kiinankaalia tai savoijinkaalia (tässä jälkimmäistä)

3-5 kynttä valkosipulia

1 purjo

Kuutioi tofu, leikkaa purjosta kiekkoja (älä käytä ihan vihreintä osaa) ja pilko valkosipuli. Lorauta pannulle öljyä, ja kuullottele sipulia ja valkosipulia hetki. Lisää tofu, ja paistele välillä käännellen. Tofun paistuessa pilko sienet, ja lisää ne pannulle. Leikkaa porkkana, paprika ja kaali suikaleiksi. Lisää porkkanakin pannuun.

Purjoa paistumassa:

Siitakesienipaketista löytyi yksi poikanen!!!:

Pannulla tunnelma tiivistyy:

Paistele noin 5 minuuttia, ja lisää sen jälkeen hapanimeläkastike, ja loput vihannekset. Hauduttele vielä 5-10 minuuttia (riippuen siitä miten napakoiksi haluat jättää vihannekset). Voit lisätä myös mausteita, eli chili ja mustapippuri sopivat hyvin tähän, ja suolaa voi myös lisätä jos siltä tuntuu.

Kaikki pannulla, kaikki hyvin:

Tarjoillaan riisin kanssa. Me emme ruvenneet urheilemaan syömäpuikkojen kanssa, eli ihan hyvin tätä kehtaa näillä länsimaisillakin ruokailuvälineillä syödä ;)

Alkupaloiksi Veera ja Anna teki kevätkääryleitä, ja Anna varmaankin kommenttikenttään kertoo miten näiden valmistaminen sujui! Tässä kuitenkin kuvia jo:

Sipuleita:

Täyte:

Täyttäminen:

Ja ihanan rapeat ja herkulliset rullat valmiina syötäväksi!