Glögi kuuluu jouluun, ja nyt myös juustokakkuun! Kakkuhan on tällä hetkellä jääkaapissa hyytymässä, eli kuvaa tulee myöhemmin!

Tästä ohjeesta riittää vähän isompaankin vuokaan, itse tein isoon sydänvuokaan tämän.

Pohja:

150 g pipareita

vajaa 100 g sulatettua voita

Murskaa piparit ja sekoita murskaan sulatettu voi. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi, ja pistä jääkaappiin siksi aikaa että teet täytteen.

Ja täyte:

300 g maustamatonta tuorejuustoa

3 dl kermaa

0,75 dl glögitiivistettä

1 ½ dl hyytelösokeri Multia

1 ½ pss Ekströms Fresta vaniljakastikejauhetta

 Vatkaa kermasta puolet vaahdoksi, ja lisää sekaan tuorejuusto, vatkaa tasaiseksi. Lämmitä loppu kerma kattilassa, lisää hyytelösokeri Multi, ja kuumenna koko ajan sekoittaen niin, että Multi sulaa (älä kiehauta). Vatkaa kerma-tuorejuustoseokseen glögitiiviste, Multi-kermaseos ja vaniljakastikejauhe. Levitä tasaisesti pohjan päälle. Jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Teen huomenna tuohon päälle vielä kiilteen glögistä ja hyytelösokerista, katsotaan mitä siitä sitten tulee, raporttia myöhemmin :)

Ja nyt raporttia, vihdoinkin, onhan jo helmikuu. Kiille onnistui erinomaisesti hyytelösokeripakkauksen ohjeella. Laitoin kakun ja kiilteen väliin sokerinalleja, ja ne tekivät kakusta vähän pöhkönnäköisen, mutta ei se mitään, kuva kumminkin tässä: