Alkoi tekemään mieli sipulirenkaita ihan törkeen paljon. Kotoa sitten löytyi ihan yksi sipuli, joten eikun hommiin sitten vaan! Kauppaan ei ainakaan jaksanut lähteä, mutta siis tällä samalla friteeraustaikinalla voi toki muitakin asioita kuorrutella kuin näitä sipulirenkuloita! Oluella friteeraustaikinasta saa todella ilmavan ja rapean.

Friteeraustaikinaan tarttee:

1½ dl gramjauhoja

2½ dl vehnäjauhoja

paprikajauhetta, chilijauhetta ja mustapippuria

0,33 litraa kylmää olutta, eli yksi tölkki/pullo

Lisäksi:

Isoja sipuleita

suolaa

ruokaöljyä

Sekoita friteeraustaikinan jauhot ja mausteet keskenään, ja lisää olut kokoajan vispaten vispilällä. Taikina saa jäädä melko paksuksi, mutta jauhojen käyttäytyminen kun on arvaamonta, niin laita aluksi 1 dl gramjauhoja, ja lisää niitä jos tarve vaatii, sen verran, että taikina on melkoisen jämäkkää, ja jää hyvin sipuleiden pintaan.

Kuori sipuli, ja leikkaa se renkaiksi. Itse tein paksuja renkaita, eli yhden sipulin jaoin kolmeen osaan.

Viikon action-kuvassa vispataan:

Ja tässä niitä sipulirenkaita:

Ota iso ja laakea pannu, ja kaada pohjalle useampi sentti öljyä. Varaa viereen kansi siltä varalta, että öljy syttyy palamaan, koska öljypaloahan ei saa ikinä sammuttaa vedellä! Lämmitä öljy noin 180 asteiseksi. Kasta sipulirengas friteeraustaikinaan, ja nosta öljyyn paistumaan. Kerralla renkaita voi paistaa toki useamman, niin että niille jää muutama sentti tilaa ympärilleen etteivät takerru toisiinsa. Paista molemmilta puolilta kullankeltaiseksi (aikaa ei siis mene montaa minuuttia per puoli), ja nosta lautaselle talouspaperin päälle valuttumaan hetkeksi. Suolaa päälle.

Tarjoillaan esim. vegaanisen majoneesin kanssa. On herkkua!