Keittopäiviä meillä ei todellakaan ole liikaa. Tällä kertaa keiton valmisti Herra Nauris, koska itse lievästi rannevammaisena en todellakaan pystynyt veistä käyttelemään. Istuin siis mukavasti ruokapöydän ääressä kahvia juoden, ja selostin miehelle ohjeita, ilmeisesti tosi hyvin, koska keitto oli samettisen pehmeää ja ihanaa!

Keittoon menee:

2 bataattia

n. puolikas purjo

5 valkosipulinkynttä

n. 150 g vuohenjuustoa

suolaa, pippuria, herbes de provencalea kutakin maun mukaan

loraus chilikastiketta, meillä käytettiin Blair´sin After Death-kastiketta, mutta maun mukaan tätäkin

Kuori ja pilko bataatit pienemmäksi (semmoiset somat lohkot on hyviä, mitä pienempää palaa, sen nopeamminhan se kypsyy). Pese ja viipaloi myös purjo, ja kuori valkosipulinkynnet ja litistä ne veitsi lappeellaan. Ota kattila, ja laita siihen vettä kiehumaan. Tarkkaa määrää en osaa sanoa, mutta sitten kun vesi kiehuu, lisää bataatit ja kaada vettä pois sen verran, että bataatit peittyvät ja lisäksi jää vielä sentti-pari vettä. Ja silloin nestettä on oikea määrä. Jätä bataatit kannen alle kiehumaan, ja ota paistinpannu, ja lorauta siihen öljyä. Kuullota purjot ja valkosipulit öljyssä, ja kaada sitten kattilaan bataattien seuraksi. Voit laittaa purjon ja valkosipulin kattilaan myös ilman kuullotusta, mutta mielestäni tämä pehmentää makua kivasti. Kun bataatit on kypsiä, lisää mausteet, ja vuohenjuusto sentin vahvuisiksi siivuiksi leikattuna. Anna porista pari minuuttia, ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarkista vielä maku, ja lisää mausteita jos tarvitsee. Jos keitto pääsi liiaksi jäähtymään soseutuksen aikana, niin voit vielä lämmittää sitä hellalla. 

Sitten vaan keittoa lautaselle ja ääntä kohti! Voiko tämän helpommaksi homma enää mennä?