Joskus kiire yllättää arkena. Tai oikeastaan vähän useamminkin. Jotain pitäisi kuitenkin ehtiä syödäkin.  Helpot ja nopeat pastaruoat lienee ratkaisu sitten tähän ongelmaan. 

Pastaa tulee syötyä yllättävän vähän, ja vaaleaa pastaa oikeastaan välttelenkin. Onneksi kaupoista löytyy nykyään vaihtoehtoja, ja tällä kertaa käteen osui spiraalinmallista ruispastaa. Fusilliksi en tätä kuitenkaan menisi kutsumaan, mutta yhtä kaikki, hyvin siihen kastike otti kiinni.

Kahdelle-kolmelle syöjälle:

½ punainen paprika

6 puolikasta aurinkokuivattua tomaattia (öljyssä)

2 valkosipulinkynttä

joku 10 kalamataoliivia

1 prk (2 dl) soijakermaa

n. 100 g (vähemmänkin voi laittaa) hyvää cheddarjuustoa raastettuna

vähän valkopippuria, vähän enemmän mustapippuria, jotain yrttimaustetta (käytin semmoista jota mies toi Venäjältä, lieneekö siinä mukana ainakin persiljaa ja korianteria), ripaus paprikajauhetta, suolaa

Ruispastaa

Pilko paprika, aurinkokuivatut tomaatit, oliivit ja valkosipulit. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.

Osa aineksista halusi välttämättä päästä kuvaan mukaan:

Lorauta pannulle vähän öljyä, ja pehmittele hetki valkosipulinkynsisilppua siinä. Lisää paprika, oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit. Paistele muutama minuutti, ja lisää soijakerma ja mausteet. Hauduttele sen aikaa, että pasta on kypsää. Valuta pasta, ja laita takaisin kattilaan. Kaada kastike päälle, lisää juustoraaste ja sekoita.

Niin, sitten se onkin valmista ja päästään syömään!

Ja tämmöinen siitä tuli:

Tähän tottakai käy muutkin juustot kuin cheddar, esim. gruyère on mitä erinomaisin valinta tähän. Ja parmesaani. Gorgonzolallakin saa ihanan lopputuloksen. Pääasia on, että juusto on aromikasta, eikä mausteita laita liikaa, ainoastaan korostamaan juuston makua.

Ruoan arvioitu ravintosisältö on muuten tämmöinen, jos tästä jakaa kolme annosta:

Ravintosisältö Koko ruokaohje Annos / kpl GDA-suosituksesta
Energiaa 2 215 kcal / 9 269 kJ 738 kcal / 3 090 kJ 37%
Proteiinia 76 g 25 g 50%
Hiilihydraatteja 284 g 95 g 35%
Rasvaa 83 g 28 g 39%
Ravintokuitua 19 g 6 g 26%

Kiva laskuri tuo Yhteishyvän, pystyy helposti tsekkaa saako esim. proteiinia tarpeeksi. Tuohan on vain suuntaa-antava, koska esim. ruispastaa laskurista ei löydy erikseen, ainakin kuidun määrä tässä on oikeasti suurempi :)