Ajatus lähti rommista, ja meni Pina Coladan kautta Karibiaan. Ajattelimme siis taas kokata Annan luona tuossa jokin aika sitten, ja juoman kautta teemaksi valikoitui Karibia. Ongelmana vain oli se, että tietääksemme emme olleet kumpikaan koskaan aiemmin tehneet tai syöneet mitään teemanmukaista ruokaa! Raivokkaan googlailun jälkeen sain kuitenkin kasaan jonkunlaisen reseptin, mikä oli oikein hyvä, mutta emme tiedä miten karibialainen se sitten oli :)

Fiiliskuva aluksi, yritin kukkakaupassa suunnitella teemaan sopiva kimpun, ja mielestäni onnistuinkin:

 Ja sitten itse asiaan, eli Pina Colada Nauriin tapaan (noin 4 annosta, lasin koosta riippuen).

½ ananas kuorittuna ja lohkottuna TAI 2 prk ananasmurskaa omassa mehussaan

10 jääpalaa

200 ml kookosmaitoa

12-16 cl vaaleaa rommia

ananasmehua loraus jos tarvitsee

Laita ananas tehosekoittimeen, ja surauta soseeksi. Surauta sekaan myös jääpalat. Lisää kookosmaito ja rommi, ja surauta taas. Lisää vielä ananasmehua, jos juoma on liian paksua. Kaada lasiin ja tarjoile. Jos haluat hieman muunnella tätä drinksua, niin sekaan voi puristaa esim. limen mehua, joka tuo tähän kivaa raikkautta.

Drinks:

Ja vielä lähempää:

Ja sitten siihen ruokaan. Netistä löysin sen verran osviittaa, että karibialainen ruoka on mausteista, ja hedelmätkään ei ole harvinainen näky ruoan seassa. Päätin tehdä kookosmaitopohjaisen tofu-bataattipadan, jossa oli mukana myös ananasta. En tietenkään kirjoittanut reseptiä ylös, mutta yritän nyt muistella miten tein tämän!

Noin 5-6 annosta

2 pkt maustamatonta tofua

1 sipuli

4-5 valkosipulinkynttä

2 punaista chiliä

1 bataatti

2 tomaattia

1 prk ananaspaloja

400 ml kookosmaitoa

kourallinen cashew-pähkinöitä

tuoretta korianteria

mustapippuria, suolaa

Silppua sipuli ja valkosipuli, ja kuutioi tofu. Laita iso pannu lämpenemään, ja lisää siihen vähän öllyä. Kuullottele sipuleita hetki, ja lisää tofu. Tofun paistuessa kuori ja paloittele bataatti, ja silppua chilit ja tomaatti. Lisää chilit samantien pannuun, ja hetken kuluttua myös tomaatit ja bataattikuutiot, sekä cashew-pähkinät.. Kaada sekaan kookosmaito, ja anna hautua noin 10-15 minuuttia, niin kauan siis, että bataatti on lähes kypsää.

Lisää sitten ananaspalat, korianteri ja mustapippuria ja suolaa. Hauduttele vielä noin 5-10 minuuttia.

Tarjoile pataruoka hyvän, tuoreen leivän kera, ja kuuntele kiitoksia :)

Loppukevennykseksi vielä... Juomat ja sitrukset: