Kameran sisältöä kaiveltuani törmäsin tähän mielenkiintoiseen wokkikokeiluun. Vii Voanista onnistuin löytämään vegaanista kuivalihaa, ja päätin tehdä jotain todella outoa. Lopputuloksena oli... Niin, wokkia.

Ruoan tein periaattella lätkitään-pannuun-mitä-kaapista-löytyy. Have fun:

1 pkt vegaanista kuivalihaa suikaloituna

1 (salotti)sipuli

pari valkosipulinkynttä

1 prk herkkusieniä

pala parsakaalia

1 punainen paprika

soijakastiketta loraus

loraus balsamicoa

vajaa desi vettä

suolaa, pippuria, chilikastiketta, paprikajauhetta

nuudelia

Silppua sipuli, valkosipuli, parsakaali ja paprika. Laita nuudelit kiehumaan (seuraa nuudelipakettisi ohjetta). Lorauta öljyä wokkipannuun, ja heitä sekaan sipulit (meinaan muuten aina kirjoittaa sopuli kun pitäisi kirjoittaa sipuli...) sekä vegaaniset kuivalihat. Paistele niin kauan että sipuli on muuttunut läpikuultavaksi, ja lisää parsakaali ja herkkusienet, sekä loraus balsamicoa ja loraus soijakastiketta, vesi sekä parin minuutin päästä paprikat, ja maun mukaan mausteita. Jatka kypsentämistä niin kauan, että paprika on vielä napakkaa mutta kypsynyttä kuitenkin, ja suurin osa vedestä haihtunut (lämpöä saa olla reilusti alla). Parsakaali kannattaa silputa pienemmäksi mitä itse tein ja mitä kuvassa näkyy, jäi aavistuksen liian kovaksi.

Lisää sekaan valutettu nuudeli, sekoita, ja tarjoile. Tässä ruoassa ei sitten aikaakaan mene liian kauan, mutta eikös wokkien ideana vähän niinkuin ole se nopeus :).