Etniset kaupat ovat lähellä sydäntäni, ja erityismaininta kuuluu Vii Voanille Hämeentiellä. Hyvät valikoimat ja järkevät hinnat miellyttävät varmasti itse kutakin. Gramjauhoja, papuja, linssejä, riisiä, mausteita, kaikkea ihanaa, joten onnistunkin aina kuluttamaan aikaa ko. kaupassa ihan kiitettävästi. Olisi itselleni varmaan mahdottomuus vain käydä piipahtamassa!

Viimereissulla mukaani tarttui mm. Aroy-D Red Curry Paste, ja sepä vasta oli hyvä ostos. Soijasuikaleet kiehumaan, ja ruoanlaittoon...

Tarvitset ensinnäkin noin kourallisen soijasuikaleita. Esikeitä ne pakkauksen ohjeen mukaan.

1 sipuli

4-5 valkosipulinkynttä

öljyä

n. 2 rkl punaista currytahnaa (makuasia, paljonko laitat, itse tykkään tujummasta, laitoin reilummin, mutta arvioisin että tuollainen n. 2 rkl on semmoinen perusok-määrä)

1 prk herkkusieniä (tuoreitakin voi tottakai käyttää)

1 paprika

n. 100 g kiinankaalia

400-500 ml kookosmaitoa

soijakastiketta

3-4 limenlehteä (jos ei ole, niin  voit raastaa sekaan limen kuorta ja puristaa vähän mehua)

Silppua sipuli ja valkosipuli. Kaada pannulle öljyä, ja kuullottele hetki sipuleita siinä, ja lisää sitten currytahna ja soijasuikaleet pannulle, sekä hetken kuluttua herkkusienet.

Paistokuvat ovat mielestäni ilmeisen pakollisia!

Ruskistele hetken aikaa, ja mausta lorauksella soijakastiketta. Tämän jälkeen lisää kookosmaito, ja limenlehdet, sekoita, ja jätä kannen alle porisemaan. Huom, jos käytät tuoreen limen kuorta ja mehua, niin lisää ne vasta ihan lopuksi, ettei kookosmaito juoksetu.

Pilko paprika, ja suikaloi kiinankaali. Kun keitos on porissut kannen alla jonkun 10 minuuttia, lisää paprika, keitä 5 minuuttia, ja lisää kiinankaali (ja se tuore lime jos sitä käytät). Maista, tässä vaiheessa voit lisätä esim. chiliä jos siltä tuntuu. Anna porista vielä sen aikaa, että kiinankaali kypsyy, mutta ei mene lötköksi. Tähän ei mene montaa minuuttia.

Mmmmmm mitkä aromit!

Tarjoillaan riisin kanssa. Olenko kertonut tämän riisinkeittovinkkini? En muista, joten kerron. Itse käytän useimmiten basmatiriisiä, jonka keittoaika vaihtelee 12-15 minuutin välillä. Mittaan veden, keitän kiehuvaksi, riisit kattilaan normaalisti (noudattaen mittoja, joilla vesi imeytyy kokonaan riisiin). Sekoitus, kansi päälle. Annetaan porista noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä, jonka jälkeen riisi siirretään ns. riisipesään. Eli siis lämpimään peittojen alle muhimaan kypsäksi. Näin kun tekee, niin ruoanvalmistuksella ei ole enää mitään tekemistä riisin kypsymisajan kanssa, koska riisit viihtyvät riisipesässä sangen pitkäänkin. Laitan siis esim. tätä kastiketta tehdessäni riisit heti ekana kiehumaan, ja siirrän ne sitten riisipesään odottelemaan itse kastikkeen valmistumista.

Riisistä tulee tosi hyvää rakenteetaan tällä menetelmällä. 

Ruoka tarjolla:

Tällainen ihanan mausteinen ruoka lämmittää mukavasti, puhumattakaan siitä miltä tämä maistuu :)