Olimme taas istumassa iltaa Annan luona, ja päätimme jälleen harjoittaa lisää intialaista keittotaitoa. Alkujuomaksi teimme mangolassia, ja tapojemme mukaan läträsimme sitten siihenkin alkoholia sekaan. Pääruokana oli Paneer Kormaa riisin kera, ja salaattia, sekä kurkkuraitaa. Tarpeeksi tuhdit syömingit oli näinkin, onneksi jätimme naan-leivät tällä kertaa tekemättä. Vältimme ehkä tarpeettoman suuren ruokakooman tällä ratkaisullamme.

Aluksi ruokakauppaan ostoksille, ja siinä ostoksia kantaessamme Annan kanssa tuumimme, että kun illallispöytään on tulossa istumaan myös kaksi raavasta miestä, niin miksi he eivät ole kantoapuna. Oli nimittäin juomia ja ruokia sen verran paljon kannettavana, että SEURAAVALLA KERRALLA oletamme saavamme apua tähänkin vaiheeseen, ei pelkästään ruoan tuhoamisvaiheeseen.

No hengissä kuitenkin selvittiin, ja ei muuta kuin keittiöön hyörimään! This is where the fun begins!! 

Aluksi teimme maustumaan

KURKKURAITAA

2-3 dl turkkilaista jogurttia (toki muutkin maustamattomat käy, mutta tämä on parasta)

vajaa puolikas tuoretta kurkkua raastettuna ja valutettuna

ripaukset suolaa, mustapippuria ja chiljauhetta

reilu 2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna

Ja sitten nämä ainesosat vain sekoitetaan keskenään jossain astiassa, ja pistetään jääkaappiin odottelemaan ruoan valmistumista.

 

Seuraavaksi nautimme mangolassista. Sen tekeminen ei käynytkään kovin kivuttomasti, nimittäin ensimmäinen tehosekoitin otti ja hajosi ja alkoi haisemaan "sähköiseltä" kesken sekoittelun. Onneksi Annan yleiskoneesta löytyi lisäosana toinen tehosekoitin, joten saimme kunnialla nämä juomat tehtyä.

MANGOLASSI terästettynä (neljälle-viidelle)

2 prk säilykemangoja viipaloituna

300 g turkkilaista jogurttia

2 dl Amarula-kermalikööriä

vaniljalla maustettua soijamaitoa sen verran, että rakenteesta tulee sopivaa

Nämä mangot ovat niin ihanan värikkäitä, että kuva pitää ehdottomasti laittaa:

Juoman valmistus on helppoa, pistä ainekset tehosekoittimeen ja hurauta juoma sileäksi. Käytin vaniljalla maustettua soijamaitoa siksi, ettei tarvitsisi lisätä sokeria sellaisenaan mukaan, ja eihän sitä todellakaan kaipailtu, tarpeeksi makeaa näinkin. Jos joku on ihan armoton sokerihiiri, niin tokihan tuohon voi pari teelusikallista sokeria laittaa.

Koristele juoma mintunlehdillä, ja tarjoa korkeista laseista.

Ihan järisyttävän hyvää tämä on. Nautimme nämä siis alkujuomana, mutta oikeastaanhan tätä voi juoda ihan koska vain... 

Ja sitten itse pääruokaan.

PANEER KORMA (annoksesta riittää noin kuudelle)

2 pkt Valion Kotijuustoa

2 sipulia

4 valkosipulinkynttä

1 punainen paprika

n. 100 g parsakaalin kukintoja

400 g paseerattua tomaattia

2 pientä purkkia kookosmaitoa

n. 2 dl turkkilaista jogurttia

4 tl jeeraa (kokonaisena)

n. 2 tl kardemummaa

korianteria, garam masalaa, chilijauhetta ja kurkumaa maun mukaan; puhutaan kuitenkin vähintään 2 teelusikallisesta per mauste.

3 tl raakaruokosokeria

suolaa 

öljyä

cashewpähkinöitä

Aloita murskaamalla jeera ja kardemumma morttelissa. Silppua sipuli ja valkosipuli. Laita pannulle loraus öljyä, ja sen kuumennettua lisää morttelista mausteet öljyyn, ja paista hetki ennenkuin lisäät sipulin ja valkosipulin. Jos haluat, kuten minä halusin, voit lisätä myös cashew-pähkinöitä noin kourallisen kastikkeeseen. Kuulottele sitten näitä kunnes sipuli muuttuu läpikuultavaksi. Sitten lisätään paseerattu tomaatt, kookosmaito ja mausteet.

Aluksi se oli punaista:

Sitten siitä tuli lähes taidetta:

Pistä kansi päälle ja jätä muhimaan miedolle lämmölle noin vartiksi, pidempikin aika käy, tässä ei ole mikään kiire valmiissa maailmassa.

Kastikkeen muhiessa pilko paprika, parsakaali ja kotijuusto.

Kastikkeen poristua sen ajan minkä sille suot, lisää jogurtti, sekoita huolella, ja maista. Lisää mausteita jos tarve vaatii. Sekoita joukkoon parsakaali ja paprika, ja anna jälleen porista kannen alla, noin viisi minuuttia tällä kertaa. Sen jälkeen lisätään vielä kuutioitu juusto, ja annetaan porista vielä sen aikaa, että vihannekset on semmoisia napakoita vielä, ja juusto on lämmennyt.

Siellä ne kaikki nyt muhiii!!!!:

Tässä vielä meidän salaatti ja raita:

Ja hyvän ruoan kanssa ihan simppeli perussalaatti riittää, tässä on jääsalaattia, kurkkua ja kirsikkatomaattia, eikä se muuta tarvitsekaan.

Paneer Korma tarjoillaan basmatiriisin seurassa. Ripottele annoksen koristeeksi myös cashewpähkinöitä. Ja hitsi, valitsimme ihan vääränväriset lautaset, koska kastike ei pääse kuvassa ihan oikeuksiinsa... Musta lautanen olisi toiminut paremmin!

Jälleen suurkiitos Annalle, että pääsin keittiöösi mellastamaan. Ja kiitos myös Ilarille ja Masalle ruokailuseurasta :). Hyvä ruoka hyvässä seurassa on, no, parasta.