Mikä olisikaan ihanampaa, kuin viettää sunnuntai-ilta hyvässä seurassa grillaten kaikkea hyvää? Eipä muuta kuin ratikka alle ja Annan sisäpihalle pistämään grilli kuumaksi!

Tämä oli jopa toinen kerta kun tänä kesänä päästiin grillaamaan, ja pitää sanoa että tämä kyllä voitti ensimmäisen kerran noin 100-0. Ekalla kerralla nimittäin satoi vettä ja lämmintä oli noin 15 astetta, ja tuulikin aika navakasti. Tällä kertaa oli pilvetön taivas, lämpöä iltakuudenkin jälkeen pitkälti yli 20 astetta, lähes tuuletonta, eli aika lähellä täydellistä säätä.

Grilliruoan kanssa olen sitä mieltä, että pysytään mahdollisimman yksinkertaisissa asioissa. Kasvikset kasviksina, perhana. Okei, jonkun grillikastikkeen voi sekoittaa, esimerkiksi laittamalla pulloon öljyä, soijakastiketta, vähän sitruunamehua, vähän vettä, chilijauhetta, paprikajauhetta, mustapippuria ja jotain yrttimaustetta. Ravistele ja käytä.

Grillaamiseen kuuluu tottakai värikäs kattaus. Meillä oli tällaista:

Tarjolla oli siis myöhemmin mainittavien lisäksi Valion brietä, Mustapekkaa ja Finlandiaa, kahta erilaista oliivia, salaattia (salaatti-kurkku-tomaatti-paprika), patonkia, valkosipuli-basilika-voita ja erinäisiä juomia.

Lautasella näkyy grillattuja herkkusieniä ja halloumia (tämä yksilö jäi hieman vaaleaksi). Herkkusienistä on poistettu kannat ja aukkoon on laitettu tuorejuustoa. Veikkaan, että mikä tahansa maku käy, meillä oli yrttimaustettua Violaa.

Tässä sienet paistuu, ja mukana on myös folioon käärityt fetanyytit. Nääkin on helppoja, otetaan noin 65 gramman painoinen kimpale fetaa, laitetaan keskelle foliorullasta leikattua arkkia, päälle tulee vihreää paprikaa, herkkusienen kantaa pilkottuna, oliiviöljyä, ruohosipulia ja vähän Herbes de Provencea. Nyytti kiinni ja grilliin, vähintään vartti, nää ei ole niin tarkkoja grillausajan kanssa. Näyttää tältä ja on hyvää:

Mitäs muuta tehtiin? No vartaita tottakai! Vartaissa on kevätsipulia, punaista ja keltaista paprikaa, herkkusientä, kylmäsavutofua ja kirsikkatomaattia.

Ennen grillausta:

Näissä on aiemmin mainitsemaani grillauskastiketta, koska semmoinen nyt vain sopii vartaisiin :)

Grillissäkin on nyt käyty:

Ja mitähän tuota muuta....

Tässä on nyt lautasella vähän kaikkea, ihanan värikästä ja hyvää, raikasta ruokaa! (Tosin harmittaa että halloumi jäi vähän vaaleaksi, mutta grillaamiselle asetti omat haasteensa pallogrillin ritilä, kun halloumi uhkasi hyvästä rakenteestaa huolimatta valua pinnojen välistä hiilille...)

Ja vielä pitää mainita, että aina ei voi onnistua. Tässä kuvassa voimme nähdä mitä maggara sanoo oltuaan liian kauan grillissä:

No ei se edes ole makkaraa, se on joku vegaaninen chilimaustettu "makkara", mutta ai että kun olikin muuten hyvää! Pelottavan lihaisan oloista, hyvin maustettua, ja maukasta! Kannattaa ehdottomasti ostaa kaikki vegaaniset makkarat mitä löytää, koska en ole törmännyt pahoihin semmoisiin ollenkaan.

Siinäpä ne meidän grillailut sitten olikin! Nälkä lähti, oli hyvää, jesjesjes. Kesä on parasta!