Huh kun aika on kiitänyt eteenpäin, niin etten ole alkuunkaan ehtinyt päivittää keittiöpuuhiani! Kuvia on kyllä paljon, mutta otan ensin käsittelyyn eilisiltaisen Italia-teemamme.

Mutta juu, rakas bloginpitäjä on tässä mennyt naimisiin ja käynyt häämatkalla ja muutenkin kiitänyt tukka putkella kohti kesää, mutta nyt on aika parantaa tapoja ja kirjoitella niitä päivityksiä! Mm. monta kakkua odottelisi pääsyä tänne blogiin, joten on kai vain otettava itseään niskasta kiinni.

Nyt kuitenkin Italiaan! Annan kanssa pohdiskelimme pitkään, minkä maan valitsisimme teemaksemme kun sovimme jo aiemmin että menemme jälleen Annan luokse iltaa istumaan. Pohdiskelujen lopputulemana päädyimme Italiaan; mozzarellan, basilikan, pastan ja tomaattien innoittamana. Teimme useamman alkuruoan, tutustuimme Italialaisiin juomiin, ja cannelloneihin.

Eikun asiaan sitten, lähdetään liikkeelle vaikka näillä "alkuaineilla":

Ja sitten resepteihin, alkupaloista aloitetaan.

TÄYTETYT PORTOBELLOT

portobello-sieniä

viipaloitua mozzarellaa

viipaloitua tomaatttia

pestoa

Poista portobelloista jalat, ne voit käyttää mm. cannellonien kastikkeeseen. Asettele portobellot uunipellille lakki "väärinpäin". Levitä pestoa portobellolle, ja asettele päälle tomaatti- ja mozzarellaviipaleet.

Toista niin kauan että uunipellillä on haluamasi määrä näitä sieniä. Sen jälkeen pelti uuniin, noin 200 astetta, aluksi paistetaan noin 15 minuuttia. Napsauta tämän jälkeen uunin grillivastus päälle, ja anna paahtua vielä noin 5 minuuttia, kunnes juusto on kauniin rusehtavaa. Nosta tarjolle lautaselle, ja koristele basilikanlehdillä.

Tämmönen:

VALKOSIPULI-BASILIKAPATONGIT

Tää on helppoa, tarvitset vain esikypsennettyjä patonkeja, tuoretta basilikaa, valkosipulia, ja pehmennettyä voita. Silppua basilikaa ja valkosipulia makusi mukaan, ja sekoita voihin. Ota patonki ja leikkaa siihen viiltoja. Pistä voita viiltoihin, onnistuu parhaiten ihan veitsen avulla. 

Paista pakkauksen ohjeen mukaan. Ei oo vaikeeta, ja on noin tuhannesti parempaa kuin valmiina myytävät valkosipulivoipatonki-pakasteet, jotka todennäköisesti sisältävätkin jotain margariinia ja kaikkea muuta epäolennaista.

Teimme myös perussalaatin kurkusta, salaateista, tomaateista ja minimozzarellapalloista.

Patonkii ja saladii:

Ja sitten MOZZARELLARULLA

Anna bongasi kaupasta mozzarellalevyn! Avaa levy varovasti, laita väliin ohueksi siivutettua tomaattia ja basilikanlehtiä. Rullaa rulla kiinni, ja leikkele suupaloiksi. Laita lautaselle, lorauta päälle oliiviöljyä ja rouhaise vähän pippuriakin, ja koristele basilikanlehdillä. Helppo, nopea ja herkullinen alkupala on valmis.

Ja sitten itse pääruokaan...

SIENICANNELLONIT

Tarvitset:

erilaisia tuoreita sieniä noin 600-800 grammaa, meillä oli portobelloja, herkkusieniä ja siitakkeita

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

voita

1 dl viiniä

2 prk yrttimaustettua tomaattimurskaa

basilikaa, suolaa, pippuria, paprikajauhetta

valmiita cannelloni-pastaputkia

1 prk soijakermaa

mozzarellaraastetta ja viipaloitua mozzarellaa

Meidän sienet:

Pilko nämä ihastuttavat lakkityypit aika pieniksi kuutioiksi. Ei siis mitään siivuja, vaan kuutioita, menee huomattavasti paremmin cannellonin sisään!

Sulata paistinpannulla voi, ja laita sienet ruskistumaan. Silppua sipuli ja valkosipuli, ja lisää sienten sekaan. 

Pakollinen paistokuva:

Kun sienet alkavat olla kutakuinkin kypsän oloisia, niin lisää punaviini, ja kiehuttele noin 5 minuuttia. Lisää tämän jälkeen mausteet ja tomaattimurska, ja jätä hautumaan noin vartiksi. Kastikkeen voi antaa hetken jäähtyä.

Lähikuvaa kastikkeesta:

Ota iso uunivuoka, esimerkiksi lasagnevuoka sopii oikein hyvin tarkoitukseen. Voitele vuoka. Ota cannelloniputki kauniiseen käteen, ja lado sienikastiketta sisään esimerkiksi teelusikan avulla. Asettele putket riviin uunivuoalle, ja kaada päälle loppu kastike. Lorauta niskaan vielä soijakerma, sekä juustoraaste, ja asettele koko komeuden päälle vielä mozzarellaviipaleet. Paista tätä 200 asteessa noin 30 minuuttia, ja hyödynnä uunin jälkilämpöäkin. Anna vetäytyä huoneenlämmössä ennen tarjoilua vielä viisi minuuttia.

Ruoka:

Cannellonit olivat hauskoja tehdä, ja niistä syntyikin todella maukasta ruokaa. Tätä teen varmasti uudelleenkin.

Niin, vielä siitä juomapuolesta, näihin tutustuimme:

Etenkin Disaronnon mantelisuus miellytti itseäni melkoisesti, joten voi olla, että tulee pidettyä myös Italian  juomapuolta mielessä.