Pelmenit, nuo Siperian raviolit, olivatkin minulle aivan uusi tuttavuus. Ja näitä tullaan tekemään uudestaankin, niin hyviä nämä ovat! Ja varmasti kehittelen kyllä uusia täytevaihtoehtojakin, mutta näissä nyt on tämmöinen mitä-kaapista-sattuu-löytymään-täyte. 

Paljonhan näiden tekemisessä räpellettävää riittää, mutta itse ainakin tykkään näpertää kaikkea, joten koin näiden tekemisen lähinnä rentouttavaksi.

Täyte:

soijarouhetta turvotettuna

1 pieni porkkana raastettuna (viikon taidekuva:)

½ sipuli silputtuna:

3 valkosipulinkynttä raastettuna

soijakastiketta

paprikajauhetta, chilijauhetta, pizzamaustetta, mustapippuria

öljyä

Öljyä pannulle, lisää sipuli, valkosipuli ja soijarouhe. Paistele niin kauan, että sipuli on muuttunut läpikuultavaksi, lisää loput ainekset, ja hauduttele viitisen minuuttia.

Anna jäähtyä hetki, niin pelmeneiden täyttäminen on huomattavasti helpompaa.

Valmis täyte on tämmöstä:

Sitten tehdään taikina. Se onkin helppoa, tarvitset vain:

1½ dl vettä

noin 5 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

Vaivaa ainekset kimmoisaksi taikinaksi. Tästä taikinamäärästä tulee noin 50 pelmeniä.

Alkaa askartelu! Kaulitse taikina levyksi, ja ota siitä esim. kapeasuisella lasilla noin 3 sentin kokoisia pyörylöitä:

Laita jokaiselle pyörylälle noin teelusikallinen täytettä:

Kostuta pyörylän reunat kylmällä vedellä, ja taittele ensin puolikuun muotoiseksi huolellisesti puristaen reunat yhteen, ja nipistä vielä kulmat yhteen. Tähän kehittyy nopeasti se oma tekniikka, jolla pelmenin saa kaikkein nopeiten kääräistyä.

Tässä on pelmenejä odottelemassa keittämistä:

Pelmenit keitetään runsaassa vedessä, joka on maustettu kasvisliemikuutiolla. Veden pitää kiehua koko ajan, joten älä lisää keitinveteen liian montaa pelmeniä kerrallaan. Pelmenit ovat kypsiä, kun ne kohoavat pintaan. Sopiva keittoaika on semmoisen 5 minuuttia. Nostele pelmenit varovasti veteen reikäkauhalla, ja käytä kauhaa myös kun otat pelmenit pois vedestä.

Tässä nämä iloiset nyytit porisevat hilpeästi:

Pelmenit tarjoillaan esimerkiksi margariinin/voin ja smetanan kanssa. Vegaani voi korvata smetanan esim. Tofutin soijalevitteellä.

Kuvassa on siis smetanaa, ja pelmeneitä, ihania ihania pelmeneitä!