Koska olen ihana ihminen (hihhih) niin lupasin tehdä viime perjantaiksi kakut töihin, ystävänpäivän kunniaksi. Tein kaksi kakkua, toinen halkaisijaltaan 24 cm ja toinen 22 cm.

Valtavan suuri suklaakakkupohjataikina:

2,7 dl vettä+9 rkl soijajauhoja

340 g sulatettua margariinia

4,5 dl soijamaitoa

682 g sokeria (eli noin 7,8 dl)

 

4,5 tl vaniljasokeria

4,5 tl leivinjauhetta

10,1 dl vehnäjauhoja

1,1 dl kaakaojauhetta

Sekoita ensin kuivat ainekset keskenään. Voitele ja korppujauhota kaksi kakkuvuokaa. Ota kulho, ja mittaa sinne vesi-soijajauho ja sokeri. Vatkaa sähkövatkaimella noin 5 minuuttia. Lisää soijamaito ja sulatettu margariini. Siivilöi jauhot sekaan, ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kakkuvuokiin, ja paista uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia (itse käytin kiertoilmaa, ja kakut mahtuivat samalle tasolle).

Valmiit pohjat:

Väliin tein vadelmamoussea, siihen tulee:

3 dl kuohukermaa

300 g maustamatonta tuorejuustoa

1½ dl hyytelösokeri Multia

vaniljasokeria

2 pss pakastevadelmia

Sulata vadelmat lävikössä. Litistele sulaneita marjoja haarukalla tai lusikalla tai muulla vastaavalla, ja ota mehu talteen, se käytetään kakkujen kostuttamiseen. Saadaan aikaiseksi ihana mössö:

Leikkaa kakkupohjat puoliksi, ja ota vadelmamehu, lisää siihen vähän vettä ja sokeria, ja kostuta pohjat. Itse täytin nämä irtopohjavuokiin, helpointa niin jos aikoo laittaa täytettä edes vähän paksumman kerroksen.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja hyytelösokeri Multi, sekä vaniljasokeri kevyesti vatkaten. Vaihda vatkain lusikkaan, ja sekoita mukaan vadelmamössö. Jaa täyte kakuille. Sitten annetaan hyytyä seuraavaan päivään, ja koristellaan.

Marsipaanileikki:

Marsipaanin alle laitoin vielä kermavaahtoa, johon oli sekoitettu vaniljakastikejauhetta. Koristelu kokonaan marsipaanilla. Lopputulos oli tällainen:

Ja myöskin tällainen:

Hyvin näytti työkavereille maistuvan, ja itselleni myös. Kakku on hyvää silloin harvoin kun sitä saa! (Koska itsetehty kakku on ainut, mitä todennäköisesti suostun syömään, kun en siedä niitä kananmunia ja liivatteita...)

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin...

IHANAA YSTÄVÄNPÄIVÄÄ KAIKILLE!!!