Eli toisinsanoen Uuniperunaa niinkuin minä tykkään.

Kuten aiemminkin on jo todettu, en tykkää hirveästi perunasta. Perunasta tulee perinteinen PERUNAKOOMA. Perunasta on, jopa mun mielestäni, mahdollista saada hyvää. Joten tervetuloa Meidän Uuniperunoidemme Ihmeelliseen Maailmaan.

Kaikki alkaa punakaalista. Ja porkkanasta. Ja raastimesta. Ota porkkana ja kuori se. Ota myös pala punakaalia. Raasta molemmat, ja kas, sinulla on punakaaliporkkanaraastetta. Lisää ruokalusikallinen sitruunamehua, sekoita, ja laita jääkaappiin mehustumaan vähintään tunniksi.

MEH MEH. Ne mehustuu niin, että kuvakin tärähti.

Sitten tehdään täyte:

1 pieni paprika

1 prk kermaviiliä

1 prk Creme Bonjour Cuisine Valkosipuli & Yrtit-fraichea

1 prk fetakuutioita

Kippaa kermafiili ja CB kulhoon. Sekoita. Valuta fetat, ja töki niitä purkissaan haarukalla, että ne vähän murustuu. Sekoita kermaviiliseokseen. Pilko paprika pieniksi kuutioiksi.

Paprikaa silmänkantamattomiin...

Sekoita paprika kermaviili-fraiche-feta-sössöön, ja nostele jääkaappiin kannen alle tekeytymään.

BLUB BLUB.

Sitten päästään itse perunoihin. Käytä joko Rosamundaa, tai jotain muuta jauhoista perunalajiketta. Minä olin Laiska, ja valitsin K-Marketista Pirkan punaisen perunapussin.

Perunoita valitaan, tasakokoisia niin monta kuin on tarvetta. Isoja perunoita riittää ehkä 1-2 per nassu. Kovin pieniä perunoita en tähän hommaan suosittele. Tässä voi käyttää omaa harkintaa. Pese perunat (mulla on PerunaHanskat!). Leikkaa perunoiden pinnalle X-viilto, jokaiselle pienelle mukulalle omansa. Kääräise potaatit folionpalaan, ja aseta uuniritilälle, alin taso, paista 200 asteessa 50-60 minuuttia, tai niin kauan että on pehmeää.

Nautiskellaan täytteen ja raasteen kanssa.

Yum yum.