Uuniruoat on ihania. Ne lämmittävät ja maistuvat maukkailta, ja ovat helppoja tehdä. Nopeitakin, jos ei lasketa kypsennystä, ainoastaan kokkaajan aktiivinen keittiössähyörimisaika. Itsestäänhän se ruoka sitten uunissa kypsyy, ja odotellessa voikin sitten tehdä jo jotain aivan muuta.

Höpinät sikseen, tämä ruoka vaatii seuraavia:

vettä

pastaa

½ kasvisliemikuutio

______

2 dl soijarouhetta

paprikajauhetta, chilijauhetta, pippuria, grillimaustetta,

kiehuvaa vettä

3 kuorittua valkosipulinkynttä

________________

aurinkokuivattua tomaattia

_______________________

2½ dl kiehuvaa vettä

2½ dl soijakermaa

Herbes de Provencalea, paprikajauhetta

½kasvisliemikuutio

__________________________________

1-2 tomaattia

___________________________________________

Reilusti juustoraastetta

 

Aloitetaan pastasta. Keitä pasta ohjeen mukaan puolikkaalla kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Tähän käy mikä tahansa pasta; sarvimakaroni, pennepasta, kaurapasta, ruispasta, mikä tahansa pasta. Pasta saa jäädä hieman raa'aksi, ei haittaa yhtään.

Sekoita soijarouheeseen mausteet, ja lisää kiehuvaa vettä sen verran kuin imeytyy. Raasta/puserra sekaan vielä valkosipuli. Anna turvota viitisen minuuttia.

Hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Raasta juusto, meillä meni juustoraastetta varmaan joku 400 grammaa... No, sitä pitääkin olla reilusti. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi.

Laita puolikas kasvisliemi sulamaan 2½ dl:n vettä. Kun kuutio on liuennut, lisää mausteet ja soijakerma.

Sekoita valutettuun pastaan soijarouheseos ja aurinkokuivatut tomaatit, sekä osa juustoraasteesta. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Lisää päälle tomaattiviipaleet, sekä soijakermaseos, ja lopuksi vielä juustoraaste.

 Uuniin menossa...

Annetaan olla uunissa 200 asteessa aluksi 40 minuuttia, sitten napsauta uuni pois päältä, ja anna hautua jälkilämmöllä vielä 20 minuuttia. Jos näyttää siltä, että juusto ruskistuu liikaa, laita folio tai kansi vuoan päälle.

Uunista tulossa:

Maistuu semmoisenaan, itse nautin annokseni Meksikonketsupin kanssa, kun siihen on lähes pakkomielle .