Uuniruoat on ihania. Ne lämmittävät ja maistuvat maukkailta, ja ovat helppoja tehdä. Nopeitakin, jos ei lasketa kypsennystä, ainoastaan kokkaajan aktiivinen keittiössähyörimisaika. Itsestäänhän se ruoka sitten uunissa kypsyy, ja odotellessa voikin sitten tehdä jo jotain aivan muuta.
Höpinät sikseen, tämä ruoka vaatii seuraavia:
vettä
pastaa
½ kasvisliemikuutio
______
2 dl soijarouhetta
paprikajauhetta, chilijauhetta, pippuria, grillimaustetta,
kiehuvaa vettä
3 kuorittua valkosipulinkynttä
________________
aurinkokuivattua tomaattia
_______________________
2½ dl kiehuvaa vettä
2½ dl soijakermaa
Herbes de Provencalea, paprikajauhetta
½kasvisliemikuutio
__________________________________
1-2 tomaattia
___________________________________________
Reilusti juustoraastetta
Aloitetaan pastasta. Keitä pasta ohjeen mukaan puolikkaalla kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Tähän käy mikä tahansa pasta; sarvimakaroni, pennepasta, kaurapasta, ruispasta, mikä tahansa pasta. Pasta saa jäädä hieman raa'aksi, ei haittaa yhtään.
Sekoita soijarouheeseen mausteet, ja lisää kiehuvaa vettä sen verran kuin imeytyy. Raasta/puserra sekaan vielä valkosipuli. Anna turvota viitisen minuuttia.
Hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Raasta juusto, meillä meni juustoraastetta varmaan joku 400 grammaa... No, sitä pitääkin olla reilusti. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi.
Laita puolikas kasvisliemi sulamaan 2½ dl:n vettä. Kun kuutio on liuennut, lisää mausteet ja soijakerma.
Sekoita valutettuun pastaan soijarouheseos ja aurinkokuivatut tomaatit, sekä osa juustoraasteesta. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Lisää päälle tomaattiviipaleet, sekä soijakermaseos, ja lopuksi vielä juustoraaste.
Uuniin menossa...
Annetaan olla uunissa 200 asteessa aluksi 40 minuuttia, sitten napsauta uuni pois päältä, ja anna hautua jälkilämmöllä vielä 20 minuuttia. Jos näyttää siltä, että juusto ruskistuu liikaa, laita folio tai kansi vuoan päälle.
Uunista tulossa:
Maistuu semmoisenaan, itse nautin annokseni Meksikonketsupin kanssa, kun siihen on lähes pakkomielle .
Kommentit