Sattuipa tässä eräänä kauniina lauantaina, että työkaverini halusi tofua maistaakseen. Päätimme siis pitää illanistujaiset tofun, ja ehkä parin viinilasillisen seurassa.

Ruoka lähtee raaka-aineista:

Vihreää currytahnaa, kiinalaista mausteseosta, marinoitua tofua, valkosipulia, tomaattia, sipulia, parsakaalia, ananasta, kookosmaitoa, paprikaa, savoijinkaalta... Siitä on hyvä ruoka tehty. Kuvissa näkyvien lisäksi tarvitset vielä puolikkaan limetin mehut.

Maukkaat vihannekset laudalla:

Elikkäs, silppua sipuli, ja pilko muukin rehut semmoisiksi palasiksi kuin parhaimmaksi näet: itse tykkään jättää parsakaalin aika isoiksi paloiksi, ja lisään sen ruokaan aika lopussa, että se ei missään menessä mene lötköksi. Kaali suikaleiksi, tomaatti kuutioiksi, paprika samaten.

Kuutioi myös tofu.

Sitten loraus öljyä pannulle, ja sipulit ja tofut perään, sekä currytahnaa pari-kolme-neljä teelusikallista. Ei sitä nyt liikaakaan voi olla. Puserra 3-4 kuorittua valkosipulinkynttä sekaan, ja paistele hetkonen. Lisää sitten tomaatit.

Pakollinen paistamiskuva ;)

Lisää mukaan myös suikaloitu kaali. Kun tomaatit alkaa pehmenemään kaada sekaan limemehu. Lisää paprika, ja vielä kookosmaito, sekä kiinalaista mausteseosta maun mukaan. Hauduttele 5-10 minuuttia, lisää sitten parsakaali ja valutetut ananaspalat. Sitten annetaan porista sen aikaa, että parsakaalit ovat sopivasti pehmenneet.

Ja pöytä koreaksi!

Ekana näyttäytyy tofu kookosmaidossa:

Ja sitten riisi. Olen havainnut, että riisiä on turha keittää valmiiksi; itse keittelen riisiä noin 10 minuuttia, ja sen jälkeen nostan porisevan kattilan peittojen ja pyyhkeiden alle omaan pieneen suloiseen riisipesään hautumaan kypsäksi. Kun tekee näin, riisistä tulee ihanan irtonaista, ja on aivan sama kauanko kastikkeen tms. tekoon menee; riisi pysyy hyvänä pesässään, ja tarpeeksi kuumanakin ainakin tämän kastikkeen tekemiseen menevän ajan. Eli siis hoida riisi ensin alta pois, niin ei tartte vaivata päätään sen kanssa.

Ja sit koko pöytä juomineen, limellä maustettua vettä, punaviiniä, valkoviiniä, fresitaa...:

Juomasuosituksia en sentään anna sen enempää, tässä jokainen voi käyttää omaa harkintakykyään.

Riisistä ja tofukastikkeesta voi kasata lautaselleen esim. seuraavanlaisen annoksen:

Riisiä lautaselle, kuoppa keskelle ja kastike ja vihannekset kuoppaan.

Nautiskellaan hyvässä ja leppoisessa seurassa, ja mikä oikeastaan olisikaan parempaa näin talven pakkasilla!