Tämä seitankinkku on yhdistelmä eri seitankinkku-reseptejä, sekä omaa soveltamista. Suurin osa seitankinkkuohjeista on mun suuhun mauttomia, tai väärin maustettuja. This is the way I like it:

Kuivat aineet:

5 dl gluteenijauhoja

1 dl kikhernejauhoja

1 dl soijajauhoja

1 tl garam masala-mausteseosta

1 tl paprikajauhetta

½ tl meiramia

1 tl herbes de provencalea

ripaus mustapippuria

Nesteet:

½ dl soijakastiketta

½ dl öljyä

3 dl kylmää vettä

4 rkl ketsuppia

noin herneen kokoinen nokare wasabi-tahnaa

valkosipulinkynsi hienoksi raastettuna

Sekoita kuivat aineet huolellisesti keskenään. Ota toinen kulho, ja sekoita siinä nesteet huolellisesti keskenään, ja siis valkosipuli lasketaan tällä kertaa nesteeksi... ;)

Kaada nesteet kuivien aineiden sekaan, ja vaivaa joitain minuutteja, että saat kiinteän seitanmötikän aikaiseksi. Kääri mötikkä folioon huolellisesti, pistele folioon muutamat ilmareiät, ja paista 150 asteessa noin 90 minuuttia.

Jos haluat kuorruttaa kinkun perinteisesti, niin poista kinkku foliosta, sivele kypsän mötikän päälle sinappia, korppujauhota, ja voit tökkiä päälle vielä neilikatkin. Paista 225 noin 10 minuuttia.

 

Hauskaa joulua ja onnellista Uutta Vuotta kaikille lukijoille!!!

Pussatkaa kultaa ja halatkaa elukoita, ja kaikilla rauha ja hyvä tahto ja tuota... Ruoka mielessä ;)