Aloitetaan makkarasta, tarvitset siihen:

2 ½ dl gluteenijauhoa

½ dl soijajauhoa

paprikajauhetta

chilijauhetta

mustapippuria

ripaus suolaa

grillimaustettta

Sekoita kuivat aineet huolellisesti kulhossa.

Sekoita toisessa kulhossa nesteet:

2 dl kylmää vettä

3 rkl tomaattipyreetä

2 rkl öljyä

2 rkl soijakastiketta

Kaada neste kuivien aineiden sekaan, ja vaivaa seitan möykyksi, jatka vaivaamista pari minuuttia.

Ota reilu pala foliota, ja muotoile seitanmassasta makkara:

HUOM tärkeää: pistele folioon joitakin reikiä, tai muuten makkara voi räjähtää höyryn ja liian tiiviin paketin takia (ensimmäisellä kerralla minulle kävi näin, ja oli muuten kiva pestä uunia...)

Paistetaan 160 asteessa 90 minuuttia.

PERUNAMUUSSI:

perunaa

soijakermaa

persiljaa

suolaa

Keitä kuoritut perunat kypsiksi, aja sileeksi esim. sähkövatkaimella, lisää kermaa niin paljon että rakenne miellyttää, ja lopuksi hienoksi silputtu persilja ja suolaa maun mukaan. Sittenhän tähän voi lisätä vaikka voita tai vegaanisena jos haluaa pysyä, niin Sinistä Keijua, minkä itse nyt unohduin, mutta eipä tuo haitannut.

Perunaa voi käyttää esim. 1-2 ruokailijaa kohden + 1 ylimääräinen peruna. Mulla oli 5 isoa mukulaa, ja muussia tuli aika reilulla kädellä, tuota varmaan syödään huomennakin.

Makkaraa, muussia ja hummusta: