Paljon kaaaaaaliaaaaaa. Se on halpaa ja se on hyvää, ja kaalilaatikkoa en ole vuosiin syönyt, joten nyt sitä oli pakko tehdä.

Tarttee siihen:

noin 600 g kaalia

1 porkkana

1 sipuli

pari valkosipulinkynttä

1½ dl tummaa riisiä

noin desi soijarouhetta + vettä ja mausteita

2 dl soijakermaa + 2 dl vettä + pippuria, jotain yrttimaustetta kuten meiramia ja paprikajauhetta

Pistä riisit kiehumaan. Silppua kaali, ja keitä noin 20 minuuttia. Valuta kaali. Keitä riisit lähes kypsäksi.

Paista pannulla silputtua sipulia, valkosipulia ja turvotettua soijarouhetta niin kauan, että sipuli pehmenee.

Kuori ja raasta porkkana.

Sekoita soijakerma ja vesi, lisää mausteet.

Yhdistä kaali, riisit, soijarouheseos ja porkkanaraaste. Laita koko komeus voideltuun uunivuokaan, ja kaada päälle soijakermaseos.

Peitä kannella, foliolla tms. Paista ensin 200 asteessa 40 minuuttia, ja sen jälkeen pienennä lämpöä 150 asteeseen, ja anna muhia uunissa vielä noin 50 minuuttia. Hätäisempi ei ehkä anna olla niin kauaa. Anna lepäillä joitakin minuutteja ennen syömistä.

Nautitaan puolukkahillon kanssa. Myös mustaherukkahillo passaa oikein hyvin. Mies testasi tähän myös kolmea erilaista Tabascoa---toimii.

Miehet syömässä (santsikierros menossa, itse tipuin kisasta jo ekalla kierroksella):

Sitä ihteesä, NAM: